Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοιχτή πληγή οι Πρέσπες για τον Τσίπρα


Τρομάζουν οι δημοσκοπήσεις το Μαξίμου

Του Γιάννη Τρουπή

Προφανώς και είναι μία μέρα ικανοποίησης για το Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς και στα πρόσωπα τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των στενών του συνεργατών κυριαρχούν τα χαμόγελα, όμως όλοι γνωρίζουν, εντός και εκτός κυβέρνησης, πως όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση από σήμερα μέχρι και την μέρα που θα αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να πάει τη χώρα σε εκλογές, ακόμα και αν αυτό συμβεί στο τέλος της τετραετίας, μοναδική της έννοια θα έχουν τις κρυφές και μη δημοσκοπήσεις.

Γιατί αυτό; Διότι το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει εν πολλοίς το πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει ότι θα είναι το καλύτερο για εκείνον να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία.

Μέχρι τότε θα έχουν μεσολαβήσει πολλά... Παράλληλα με το άγχος της καθημερινότητας το επιτελείο του κ. Τσίπρα θα έχει το μυαλό του στις έρευνες κοινής γνώμης , οι οποίες παραμένουν σταθερά κακές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικές της άσχημης δημοσκοπικής εικόνας για την κυβέρνηση είναι οι δύο έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα, λίγο πριν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί.

Στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ το 62% χαρακτηρίζει κακή τη συμφωνία, με το 27% να τη θεωρεί καλή. Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις 10,5 μονάδες, με αναγωγή επί των εγκύρων (9,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου).


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως αρνητικό με την συμφωνία είναι το 40% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, στοιχείο που αποτυπώνει την μεγάλη απογοήτευση στη βάση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος για αυτή την κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης.

Η ίδια εικόνα και στη δημοσκόπηση της Rass για το in.gr . Το 95,6% των ερωτηθέντων λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Βουλή.

Σε αυτό το πολύ δυσμενές περιβάλλον για την κυβέρνηση δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, άγνωστο σε ποιά έκταση, στη δημοσκοπική εικόνα του κ.Τσίπρα, σε μία περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να μειώσει την ψαλίδα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός μέσα από την κύρωση της συμφωνίας να επιθυμεί να ενισχύσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, όμως η μεγάλη αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, μια και κανείς δεν μπορεί αυτή την στιγμή να εκτιμήσει το πως θα καταγραφεί αυτή η λαϊκή δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αν στην όλη εξίσωση προσθέσουμε και την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία μόνο ομοιογενής και συμπαγής δεν είναι, όπως αποδείχθηκε και στη ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας τότε οι προσεχείς μήνες αναμένονται εξαιρετικά δύσκολοι για τον πρωθυπουργό.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]