Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαμένες μάχες...


Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Επειδή, παιδιόθεν, έχω μάθει να θεωρώ χαμένες μάχες μόνον εκείνες που δεν δίνει ή εγκαταλείπει κανείς, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τρεις κοινοβουλευτικές μάχες που θα μπορούσε να δώσει η Νέα Δημοκρατία για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Και επέλεξε να μην τις δώσει επειδή θα τις "κέρδιζε" η Κυβέρνηση με την παρδαλή πλειοψηφία που συγκυριακά δημιούργησε στη Βουλή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ:
Με επίκληση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Όταν ο κορυφαίος, εν ζωή, συνταγματολόγος της χώρας, o Γ. Κασσιμάτης, σου προσφέρει τα όπλα, ας έβγαιναν οι νάνοι να ψηφίσουν το αντίθετο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ:
Ξέρω η κυβέρνηση με την παρδαλή συγκυριακή πλειοψηφία της πήρε ψήφο εμπιστοσύνης πριν λίγες ημέρες, τι νόημα είχε μια πρόταση μομφής. Είχε και παραείχε γιατί θα έστελνε ένα καθαρό μήνυμα στην κοινωνία και αυτό το 70% που αγωνίζεται κατά της συμφωνίας. Και ας έτρεχαν οι πρόθυμοι να στηρίξουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
Το Σύνταγμά μας παρέχει τη δυνατότητα σε 120 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ξέρω, για να γίνει δημοψήφισμα η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από 180 βουλευτές. Δεν πειράζει. Θα μας έλεγαν δια της ψήφου τους ότι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού.

Μερικές φορές δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα της μάχης, όσο τα μηνύματα που θέλεις να στείλεις και την αποφασιστικότητα που θέλεις να επιδείξεις.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :


  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ:
    Με επίκληση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Όταν ο κορυφαίος, εν ζωή, συνταγματολόγος της χώρας, o Γ. Κασσιμάτης, σου προσφέρει τα όπλα, ας έβγαιναν οι νάνοι να ψηφίσουν το αντίθετο

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια ΝΔ; μήπως εννοείται την πρώην πασοκοΝΔ και νυν συριζοΝΔ; η ΝΔ έχει χάσει την ταυτότητα της από το 2009, μετά που ανέλαβε ο "λεφτά υπάρχουν" μετά τον λυσσαλέο πόλεμο του ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι, στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και που πήγε κάπως να σηκώσει κεφάλι ανεξαρτητοποίσης και να δει τα συμφέροντα μας.Έκανε λάθη με το να μην τιμωρήσει τους φαύλους γιατί είχε και η ίδια φαύλους μέσα στο κόμμα. Η ΝΔ τελείωσε, ας ελπίσουμε μέσα στην μαυρίλα μας να ξεπηδήσει ένα πατριωτικό κόμμα.
    Τώρα περιμένει να αναλάβει την διακυβέρνηση που θα είναι χωρίς αυτοδυναμία, μετά την ταυτόσημη με τον συριζα στάση της στο Σκοπιανό. Τι να τις κάνω τις ομιλίες; πράξεις δεν είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]