Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: Παράγοντας που θα επηρεάσει τις εκλογές η συμφωνία των Πρεσπών


Σε δημοσίευμα για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εφημερίδα επισημαίνει ότι έχει πολώσει στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική σκηνή, καθώς το 70% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με αυτή τη λύση.

Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal σημειώνει μεταξύ άλλων ότι περίπου το 70% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με αυτή τη λύση, σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις, και σημειώνει πως η επιλογή του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» ξύπνησε ισχυρά αισθήματα στην Ελλάδα.

Εκτιμάει ότι η συμφωνία πιθανόν θα είναι παράγοντας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, που πρέπει να γίνουν έως τον Οκτώβριο αλλά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και τον Μάιο, ενώ υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ, με ευρεία λαϊκή στήριξη για την αντίθεσή της στη συμφωνία, έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις από 8 έως 12 ποσοστιαίες μονάδες», συμπληρώνει.


Στο δημοσίευμά της μεταφέρει δηλώσεις του καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργου Παγουλάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να επαναστατήσει το 2015 ενάντια στη δραστική δημοσιονομική λιτότητα που επέβαλαν οι δανειστές η ελληνική κοινωνία ήταν σιωπηλή, καθώς η απογοήτευση, η κόπωση και η ανημπόρια επικρατούσαν», συμπλήρωσε.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το ονοματολογικό προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει δει η Ελλάδα από τότε που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και κάνει αναφορά στα συλλαλητήρια της Πέμπτης, τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και του Αμερικανού πρέσβη και τα άγρια επεισόδια στο συλλαλητήριο της περασμένης της Κυριακής στο Σύνταγμα.

«Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμη τρεκλίζει από τις ταπείνωση στα χέρια των διεθνών δανειστών κατά τη διάρκεια της μακράς κρίσης χρέους. Η σταθερή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη συμφωνία οδήγησε αντιπάλους να κατηγορήσουν τον Τσίπρα ότι εκτελεί τα προστάγματα ξένων δυνάμεων», καταλήγει μεταξύ άλλων η Wall Street Journal.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]