Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ώρα της αλήθειας για το σκοπιανό έφθασε


Μέχρι να συμβεί ένα γεγονός, μία πολιτική πράξη, συνήθως οι εκτιμήσεις ως προς τις επιπτώσεις είναι σχετικές, με βάση την οπτική γωνία του κάθε ατόμου.
Η γνώμη του ενός εναντίον της γνώμης του άλλου. Οι εκτιμήσεις μου και οι εκτιμήσεις σου. Ο λόγος σου και ο λόγος μου. «Θα γίνει εκείνο» λέει ο ένας, «όχι θα γίνει το άλλο» απαντά ο δεύτερος.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανησυχεί η αντιπολίτευση. Μέχρι χθες ο καθένας είχε τα επιχειρήματά του. Από σήμερα, όμως, όλα αυτά έχουν περάσει στο παρελθόν.

Η Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ οπότε δε θα χρειάζεται πια να κάνουμε εικασίες και προβλέψεις. Θα βλέπουμε και θα κρίνουμε πράξεις. Της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Θα δούμε πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία οι γείτονες, τι ρόλο θα παίξει ο διεθνής παράγοντας. Η ώρα της αλήθειας για το σκοπιανό έφθασε.

Θα έχει την ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας, τον οποίο χτυπούσαν φιλικά στην πράξη Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για να βάλει την υπογραφή του, να δει τις συνέπειες της πράξης του.

Είναι θέμα χρόνου να δούμε αν θα δηλώσει δικαιωμένος ή αν θα μιλήσει για νέες αυταπάτες. Η μαύρη αλήθεια είναι πως το παρελθόν του δεν μας επιτρέπει να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι.


Όταν έχει κοπεί στην αριθμητική και την αγωγή του πολίτη γιατί να περάσει στην ιστορία και στη γεωγραφία;

Σε λίγες ημέρες οι μαθητές των σχολείων της χώρας θα πάρουν τις βαθμολογίες τους. Αυτή η ώρα πλησιάζει και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ειλικρινά περιμένω με αγωνία να δω τι βαθμό θα του βάλουν οι Έλληνες:

Για την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα.
Την πιστή εφαρμογή του μνημονίου που φόρτωσε στη χώρα το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του.
Την αντιμετώπιση του προσφυγικού με την ντροπή στη Μόρια.
Τη διάλυση της μεσαίας τάξης με την υπερφορολόγηση.
Τα ψέματα και το ύφος της εξουσίας.
Τα παιχνίδια με βουλευτές άλλων κομμάτων.
Την εφαρμογή του Συντάγματος, για το οποίο είχε πει με δάκρυα ότι θα είναι κάθε λέξη του.

Η ώρα του πολίτη πλησιάζει. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Γιάννης Αντύπας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]