Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδού πως ο Σόρος "αγόρασε" τη Μακεδονία από τον ΣΥΡΙΖΑ


Η έκθεση ντοκουμέντο της “Open Society”

Αποκαλυπτική για τις διεργασίες που οδήγησαν στην συμφωνία των Πρεσπών και στην εκχώρηση-πώληση της Μακεδονίας από την κυβέρνηση είναι η έκθεση του ιδρύματος “Open Society” του διεθνούς κερδοσκόπου και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος

Η έκθεση δίνει τη δική της εκτίμηση για το πώς φτάσαμε στην συμφωνία και ποιες εξελίξεις δρομολογεί.

Η έκθεση έκτασης 28 σελίδων που τιτλοφορείται «Βόρεια Μακεδονία: Και τώρα τι;» και την οποία επιμελούνται τέσσερις συντάκτες μιλά για «ανταλλάγματα» που εξασφάλισε από τους ξένους ο Α.Τσίπρας για την ψήφιση της συμφωνίας, ανταλλάγματα που έχουν να κάνουν με την «χαλάρωση των δημοσιολογικών δεσμεύσεων», εννοώντας ως προεκλογικό «δώρο» για το κυβερνών κόμμα.

Η έκθεση προχωρά και σε «προβλέψεις» αναφέροντας ότι οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο και ότι θα προκύψει 5κομματική Βουλή με κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ).

Ως προς την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η έκθεση προεξοφλεί ότι αυτή θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει την ένταξη των Σκοπίων στο κοινοβούλιο για κύρωση μεταξύ Φεβρουάριου και Μαρτίου.


Για τη ΝΔ η έκθεση αναφέρει πως η διαφωνία της ήταν προσχηματική θεωρώντας ανεπιτυχή τη προσπάθεια σύνδεσης της με τη Νοβαρτις και την εξαγορά εταιρείας στα Σκοπιά από τη ΔΕΗ. Θεωρεί δε, πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παίζει με τη συναισθηματική φόρτιση που έχει για τους Έλληνες το συγκεκριμένο θέμα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός της αναφοράς στα ελληνικά ΜΜΕ λέγοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γνώστες των Σκοπιανών θεμάτων και η κοινή γνώμη ενημερώνεται από «άσχετους και κατευθυνόμενα ΜΜΕ που έχουν… χρεωκοπήσει αλλά ευτυχώς υπάρχουν "νέα, λαϊκά μέσα ενημέρωσης" που ενημερώνουν «αντικειμενικά»

Ένα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι ότι ενώ αναφέρεται ως ημερομηνία δημοσίευσης η 14η Ιανουαρίου αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 16 Ιανουαρίου ως γεγονός που έχει γίνει ήδη!


Με άλλα λόγια οι συντάκτες της έκθεσης όχι μόνο «προέβλεψαν» ότι ο Α.Τσίπρας θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά το ανέφεραν σαν κάτι που είχε γίνει ήδη γίνει…

Μήπως να μας έλεγαν και τον αριθμό του λαχείου;

Στην έκθεση καταγράφονται ακόμη δύο ενδιαφέροντα στοιχεία:

Πρώτον η ιδεολογική μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την «καθαρή» Αριστερά στην κεντροαριστερά και δεύτερον η βέβαιη υποστήριξη του Ποταμιού στη ψήφιση της Συμφωνίας.


Να σημειωθεί πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των αΝΕΛ Π.Καμμένος έχει αφήσει σαφείς υπαινιγμούς για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Τ.Σόρος προκειμένου να προχωρήσει στη συμφωνία με τα Σκόπια.

Μάλιστα όπως σημείωσε σε πρόσφατη ανάρτησή του «οι δραστηριότητες του μεγαλοεπενδυτή (Σόρος) βοηθούν «να αλλάξουν συνειδήσεις» και πρόσθεσε: «Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, οι Έλληνες ποτέ!»

Σε δεύτερη ανάρτηση ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Ελπίζω επίσης έστω και τις τελευταίες στιγμές να καταλάβουν όσοι δεν συμμετέχουν στο έγκλημα με ανταλλάγματα τί πραγματικά συμβαίνει».

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ
ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]