Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμίνης έκανε κατάσχεση στην Εκκλησία!


Δέσμευσε ακίνητο της Εκκλησίας με αξία 6.000.000 για χρέη ύψους μόλις 5.000 ευρώ

Για χρέος 5.000 ευρώ δεσμεύθηκε περιουσία συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ! Μπορεί να ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα.

Ο Δήμος Αθηναίων -σε μια ακραία κίνηση- προχώρησε στη δέσμευση έκτασης 11 στρεμμάτων και 14 κτιρίων του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, για ένα χρέος υποπολλαπλάσιας αξίας.

Η απόφαση αυτή για τη δέσμευση του ακινήτου του παλιού 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έγινε γνωστή στην Ιερά Σύνοδο πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας έκπληξη και αίσθηση. Μετά το αρχικό σοκ της ακραίας κίνησης του Δήμου Αθηναίων, που αρχικά θύμιζε πρωταπριλιάτικο ψέμα, έγινε αντιληπτό ότι δεν είναι φάρσα, αλλά πρόκειται για πραγματικότητα.


Δυσαρέσκεια

Στην Ιερά Σύνοδο, μάλιστα, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η δημοτική Αρχή της Αθήνας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα μπορούσαν να προβούν σε μια νομική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους όσοι τους οφείλονται χρήματα, δηλαδή να δεσμεύσουν κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ιεράς Συνόδου, από όπου θα μπορούσε να εκταμιευθεί το συγκεκριμένο ποσό της οφειλής.
Αντ' αυτού, όμως, επελέγη μια ενέργεια πρωτοφανούς αυστηρότητας, ενδεχομένως ίσως και κενού εντυπωσιασμού, καθώς δεν μπορεί αλλιώς να αντιπαραβληθεί το μικρό ποσό του χρέους με την τεράστια αξία του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύθηκε για την εξασφάλιση της οφειλής, το οποίο έχει αντικειμενική αξία χιλιάδες φορές παραπάνω από το χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου, λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Συνόδου, ήταν το αντίτιμο που έδωσε ο Στρατός το 1971 για την έκταση στη Βάρη, όπου κατασκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε σκεφθεί να δημιουργήσει στον χώρο ένα νέο Συνοδικό Μέγαρο, ενώ την περίοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξαν σκέψεις δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας.

Η Περιφέρεια Αττικής τον Μάρτιο του 2018 χρηματοδότησε με 14.000.000 ευρώ την αποκατάσταση τριών κτιρίων, τα οποία θα φιλοξενήσουν τη βιβλιοθήκη και το ιστορικό αρχείο της Ιεράς Συνόδου. Η Εκκλησία επιθυμεί να ανακαινισθούν και τα υπόλοιπα τέσσερα κτίρια που κρίθηκαν διατηρητέα, ώστε οι νέες χρήσεις, σεβόμενες την ιστορία και την αρχιτεκτονική, να παράγουν κάποια έσοδα για τη συντήρηση του χώρου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]