Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κέρδισαν την ιδιοκτησία της μοίρας τους και χάσαμε εμείς τη δική μας


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Υπερψηφίστηκαν τελικά στη βουλή των Σκοπίων οι συνταγματικές αλλαγές που οδηγούν στην ονομασία "Βόρεια Μακεδονία”, καθώς υπέρ των αλλαγών ψήφισαν 81 βουλευτές, καλύπτοντας έτσι την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 στο κοινοβούλιο της γείτονος. Πλέον, είναι θέμα χρόνου να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά να κάνει ο Καμμένος με όσους βουλευτές τού έχουν απομείνει.

Η συνεδρίαση στη σκοπιανή βουλή άρχισε με πολλές ώρες καθυστέρηση χθες το απόγευμα, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή των Σκοπίων, με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας, στο προοίμιο του Συντάγματος, στη μέριμνα της Πολιτείας για τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών, και στη διασπορά...

Τώρα, το μπαλάκι έχει έρθει στο πολιτικό γήπεδο της Ελλάδος, όπου πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των παικτών, όπου η κυβέρνηση, εν μέσω πολιτικών θυελλών, θα κληθεί το αμέσως προσεχές διάστημα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Κάτι που αποτελεί σύμφωνα με τον Καμμένο αιτία αποχώρησης του ιδίου και των εναπομεινάντων βουλευτών του κόμματός του από την κυβέρνηση, την οποία πάντως, όπως είπε... θα συνεχίσει να στηρίζει, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης...


Εμμέσως όμως πλην σαφώς, ο Καμμένος διαμήνυσε στους επικριτές του πως θα παραιτείται... όσες φορές θέλει και θα αποχαιρετά τους συνεργάτες του, επίσης όσες φορές το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο... Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όταν με το καλό, λοιπόν, φθάσει στη Βουλή η Συμφωνία αυτή, που τόσο βιάζεται ο πρωθυπουργός να περάσει, θα κάνουμε και τον τελικό μας απολογισμό!

Θα δούμε όμως τελικά το εξής οξύμωρο! Μια ολόκληρη κυβέρνηση, έχοντας χάσει προ πολλού τη δεδηλωμένη και αδυνατώντας να την περάσει μόνη της από το ελληνικό κοινοβούλιο, βγήκε προς "άγραν" αποστατών και απ' ό,τι διαφαίνεται έχει βρει τους έξι που της λείπουν... με αποτέλεσμα, για την παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας, από ελληνικά χέρια, να μην απαιτούνται πλέον 151 βουλευτές... αλλά να φθάνουν έξι μόνον πρόθυμοι να κάνουν τη βρομοδουλειά και να προδώσουν τη χώρα τους... Έξι τυχάρπαστα... μπουλόνια των τελευταίων τροχών της αμάξης αποφασίζουν για το μέλλον 11.000.000 Ελλήνων και ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της εθνικής προδοσίας που διαπράττουν. Στους έξι όμως αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και έναν έβδομο κομβικό συμμετέχοντα στη μειοδοσία: τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που έχει ξεχάσει την καταγωγή του, έχει ξεχάσει από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει τον ρόλο της "ταξιθέτριας" του Τσίπρα. Οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας Πρόεδρος θα του τα είχε βροντήξει στα μούτρα, θα είχε παραιτηθεί και θα είχε προκαλέσει άμεσα εκλογές, προκειμένου να προλάβει την προδοσία... Εκείνος, όμως, ειδικά τώρα που ο Τσίπρας τόνισε πως θα τον ξαναπροτείνει, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να κουνήσει το δαχτυλάκι του! Θα κάτσει στην καρέκλα του και δεν θα βγάζει ούτε ήχο - ούτε η αναπνοή του δεν θα ακούγεται!

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, με την όλη σας σπουδή ή αδιαφορία αντίστοιχα, να φέρετε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, καταφέρατε να γεννήσετε από το πουθενά ένα νέο κράτος με γλώσσα και ταυτότητα, στείλατε τους Σκοπιανούς να ξαναγράψουν την ιστορία, φυλακίζοντας συγχρόνως τη δική μας, χιλιάδων ετών... Επιτρέψατε στον Ζάεφ να σας ευγνωμονεί που δώσατε στην πατρίδα του, όπως είπε, "την ιδιοκτησία της μοίρας της", αλλά συγχρόνως απεμπολήσατε δολίως την ιδιοκτησία της δικής μας μοίρας - της μοίρας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού.

Προδώσατε που προδώσατε τη χώρα σας, ξεπουλήσατε που ξεπουλήσατε την ιστορία, εισπράξατε που εισπράξατε τη χλεύη, την περιφρόνηση και τον θυμό των συμπατριωτών του! Πόσο, αλήθεια, θράσος μπορείτε να κουβαλάτε μέσα σας, να βγαίνετε δημόσια και να προκαλείτε, καλωσορίζοντας τη "Βόρεια Μακεδονία" στις ζωές μας; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να τολμάτε να μιλάτε εκ μέρους ενός λαού που είναι αντίθετος με αυτά που κάνατε ή που δεν κάνατε; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να καλωσορίζετε στη ζωή τη δική μας εχθρούς, που μέχρι ακόμα και χθες ζωγράφιζαν σύνορα που έφταναν την Ελλάδα μέχρι τη Λάρισα!

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, επειδή αμφιβάλλω σφόδρα για το αν και κατά πόσο είστε σε θέση να παίρνετε αποφάσεις για εμάς, και μάλιστα, όταν δεν έχετε τη συγκατάθεσή μας, οφείλω να ρωτήσω τους συμπατριώτες μας την εξής ερώτηση:

Το όνομα το πήραν γιατί ο Τσίπρας, μαζί με μερικούς ακόμα... κατοίκους της Ελλάδος, τους το χάρισαν, και για να γίνει αυτό κάποιοι είπαν πως υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το σύνταγμά τους! Σας ερωτώ όμως, ειδικά τον συνταγματολόγο Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ποιος άραγε θα τους εμποδίσει αύριο να προχωρήσουν σε νέα αναθεώρηση επί της αναθεώρησης και να επαναφέρουν όσα προσωρινά αφαίρεσαν; Μήπως εσείς;

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις -αετοί σε καρτέρι-, για να εμποδίσουμε την οριστική και μη αναστρέψιμη, πλέον, παραχάραξη της ιστορίας και το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, διότι σίγουρα υπάρχουν αρκετοί γύρω μας των οποίων η όρεξη έχει ανοίξει με δική σας παρότρυνση...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]