Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φασισμός! Αηδία! Ντροπή! Μπράβο!


Εντυπωσιακό αυτό που άκουσα από ένα παιδάκι σε ηλικία περίπου έξι ετών, το οποίο ψιθύριζε δίπλα μου «φασίστες» – με τα δάκρυα του να τρέχουν από τα χημικά, ενώ προσπαθούσε μαζί με τους γονείς και το αδελφάκι του να ξεφύγει από τα δακρυγόνα.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες σήμερα στο Σύνταγμα – μία εξαιρετικά εντυπωσιακή διαδήλωση, ειδικά επειδή συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός νέων, καθώς επίσης αρκετές νεαρές οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά! Κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότεροι από την προηγούμενη φορά – αφού γέμισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλημμυρισμένη πλατεία, ενώ στη Β. Σοφίας ο κόσμος έφτανε σχεδόν μέχρι το Χίλτον. Επίσης σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, αρκετοί έφτασαν πολύ πιο ενωρίς, πριν τη μία το μεσημέρι – ενώ ένα από τα πρώτα μου συμπεράσματα ήταν πως οι Έλληνες έπαψαν πια να φοβούνται. Πως συμπεριφέρονται επιτέλους σαν Έλληνες.

Περαιτέρω, ο απόλυτος φασισμός εκ μέρους της κυβέρνησης, με κριτήριο τις απίστευτες ποσότητες χημικών – με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι ηλικιωμένοι, να κλαίνε τα μικρά παιδιά και να προσπαθούν όλοι να διαφύγουν. Στην προσπάθεια να διασχίσει κανείς το δρόμο προς τη Βουκουρεστίου, γύριζε κατατρομαγμένος πίσω – από το έντονο τσούξιμο των ματιών, του λάρυγγα και την αδυναμία αναπνοής.


Απίστευτος φασισμός ξανά σε σχέση με το ότι, οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν κυριολεκτικά από τα χημικά που ρίχθηκαν γύρω από την πλατεία – φτάνοντας έως το Κολονάκι, το πολεμικό μουσείο κοκ. Εντυπωσιακό αυτό που άκουσα από ένα παιδάκι σε ηλικία περίπου έξι ετών, το οποίο ψιθύριζε δίπλα μου «φασίστες» – με τα δάκρυα του να τρέχουν από τα χημικά, ενώ προσπαθούσε μαζί με τους γονείς και το αδελφάκι του να ξεφύγει.

Αηδία να διαπιστώνεις την ολοφάνερη συνεργασία κράτους και παρακράτους – αφού έβλεπα μπροστά στα μάτια μου και φυσικά δεν ήμουν ο μοναδικός, καμιά εικοσαριά νεαρούς να προετοιμάζονται λίγες δεκάδες μέτρα πριν από τη Βουλή στην Πανεπιστημίου, φορώντας με την ησυχία τους μαύρες κουκούλες και αντιασφυξιογόνα, καθώς επίσης να κρατούν σιδερένιους σωλήνες χωρίς να κάνουν τον κόπο να κρύψουν τίποτα. Οι νεαροί αυτοί προφανώς χρησίμευσαν στο κράτος ως δικαιολογία για τη ρίψη χημικών – δήθεν για να τους αντιμετωπίσει, αλλά στην πραγματικότητα για να διαλύσει τη διαδήλωση.

Αυτό δεν είχε συμβεί σε τέτοια έκταση την προηγούμενη φορά, οπότε είναι αρκετό για να συμπεράνει κανείς πως οι διαδηλωτές ήταν πολυάριθμοι – κυρίως όμως για να νοιώσει απεριόριστη αηδία για το φασισμό του συστήματος. Αηδία για μία κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει στους Έλληνες, ερήμην τους αφού δεν διεξάγει δημοψήφισμα, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – οπότε να προδώσει την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους, με επόμενο στάδιο το διαμελισμό της χώρας.

Ντροπή τώρα, μεγάλη ντροπή, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για αυτούς που αδικαιολόγητα δεν συμμετείχαν – ελπίζοντας η σημερινή διαδήλωση να είναι το ξεκίνημα του ξεσηκώματος των Ελλήνων. Ευτυχώς φαίνεται να έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες πως το όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να δοθεί ποτέ – ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι αδιάφορο, καθώς επίσης πως όταν σκύβει κανείς το κεφάλι δεν έχει τελειωμό.

Από την άλλη μεριά μπράβο, ένα πολύ μεγάλο μπράβο, σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία – αδιαφορώντας για τον άκρατο φασισμό του συστήματος. Μόνο έτσι θα δοθεί κάποια στιγμή τέλος στα μαρτύρια, στα οποία μας υποβάλουν οι κυβερνήσεις-υποχείρια των Γερμανών μετά το 2010. Μόνο έτσι θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κλοπή της ιδιωτικής, η υφαρπαγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η παράδοση εθνικής κυριαρχίας και όλα τα υπόλοιπα – σημειώνοντας πως εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, όλοι μαζί, θα βιώσουμε συνθήκες που δεν είχαμε ποτέ φαντασθεί.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]