Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λάθος καταλύτη, Αλέξη


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Ο Τσίπρας λοιπόν χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως καταλύτη για να μετασχηματίσει το πολιτικό σκηνικό. Για να διαλύσει δηλαδή τα μικρά κόμματα, να επιβάλλει έναν νέο διπολισμό και να μεταμορφώσει τον Σύριζα σε αποκλειστικό πόλο της κεντροαριστεράς (εδώ γελάνε). Ε λοιπόν κουμπάρε Αλέξη, λάθος καταλύτη χρησιμοποίησες και το μείγμα σου ‘σκασε στα μούτρα.

Προφανώς ο Τσίπρας, αν και μηχανικός (που λέει ο λόγος), έχει μπερδέψει τους καταλύτες. Αυτός νόμισε ότι το Μακεδονικό είναι καταλύτης αυτοκινήτου, ένα εξάρτημα δηλαδή που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον κινητήρα και την εξάτμιση, μειώνοντας την τοξικότητα των καυσαερίων. Μάλλον θεώρησε ότι βάζοντας το Μακεδονικό ανάμεσα στην τετραετία του με τον Καμένο και στις εκλογές που πλησιάζουν, θα εξαφανίσει κάθε τοξικότητα από την πολιτική του και θα κάνει «τσα» στους ψηφοφόρους άσπιλος και με άρωμα γιασεμιού.

Έλα όμως που ο καταλύτης (στη βασική του έννοια) είναι διαφορετικό πράγμα: Είναι μια ουσία που αυξάνει την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης δίχως ο ίδιος να επηρεάζεται, αλλά αυτό το τελευταίο δεν μας ενδιαφέρει επί του παρόντος. Ο Αλέξης λοιπόν, χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως καταλύτη για να επιταχύνει την μετατροπή του πολιτικού σκηνικού. Και τι θα περιέχει (κατά τους σχεδιασμούς του) αυτή η μετατροπή;


Τον μετασχηματισμό της λεγόμενης κυρίαρχης αντίθεσης, από «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» σε «αριστερά-δεξιά». Την μετάλλαξη του χάρτη των πολιτικών δυνάμεων, από πολυδιασπασμένο σκορποχώρι σε ισχυρό διπολισμό. Την κατάληψη της δεσπόζουσας θέσης μέσα στην κεντροαριστερά από τον Σύριζα. Ιδού μερικές καθοριστικές πολιτικές διεργασίες που υποτίθεται ότι επιταχύνει το Μακεδονικό.

Πλην ο αλχημιστής που μπερδεύεται με δοκιμαστικούς σωλήνες και επικίνδυνα πολύχρωμα υγρά, πρέπει να προσέχει. Ένα λάθος να κάνει στη δοσολογία, λίγα εκατοστά παραπέρα ν’ απλώσει το χέρι στο ράφι με τα μπουκαλάκια, μια εσφαλμένη εκτίμηση να κάνει για τις ιδιότητες του καταλύτη που ρίχνει μέσα, αρκούν για να μετατρέψουν μια καλοσχεδιασμένη χημική αντίδραση σε καζάνι μάγισσας που βράζει και κανείς δεν ξέρει τι τέρας θα ξεπροβάλει απ’ τους αφρούς του. Αυτό έπαθε ο Αλέξης χρησιμοποιώντας το Μακεδονικό ως καταλύτη για την δρομολόγηση του πολιτικού σκηνικού στις ράγες των συμφερόντων του.

Πήγε για ένα υπέροχο Συριζαϊκό κοκτέιλ και του βγήκε ένα αυτοαναφλεγόμενο κοκτέιλ-Μολότωφ που έσκασε στα μούτρα του. Ήταν και παραπλανητικό το άτιμο το καζάνι με το ζουμί και με τον καταλύτη του Μακεδονικού. Ενώ πάνω-πάνω έδειχνε να του φέρνει βουλευτές στο κόμμα του και να τον απαλλάσσει από μικρούς αντιπάλους, δεν τον άφηνε να δει από κάτω την μεγάλη λαϊκή μάζα όπου υπήρχε ανάποδος αναβρασμός. Η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν η έκρηξη του μείγματος που ο ίδιος κατασκεύασε. Τον έχουν πάρει πια τα αίματα τον Αλέξη, μόνο που δεν θέλει να το καταλάβει ακόμα…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]