Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα παιδιά του... Κουβέλη ή αλλιώς «πολύς καβγάς για το τίποτα»


Του Τάσου Ευαγγελίου

Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αυτό είναι ορατό σε όλους. Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη σε μια πλήρως αποδομημένη κυβέρνηση και στέλνουν σαφές μήνυμα, ενώ ταυτόχρονα κοιτούν προς την επόμενη κυβέρνηση και αναμένουν να μάθουν το πρόγραμμά της και πως θα οδηγήσει τη χώρα στην επομένη ημέρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι «παιχνίδια» που στήνονται για να διαμορφωθεί μια εικόνα η οποία τελικά δεν ενδιαφέρει κανέναν...

Όλη η σκόνη που έχει σηκωθεί, όλος ο καβγάς που γίνεται αφορά λίγους πολύ λίγους που αποκαλύπτονται επιβεβαιώνοντας πως δεν αποτελούν παρά τα «παιδιά του Κουβέλη», τα οποία έρχονται να επαναλάβουν το σκηνικό του Δεκεμβρίου του 2014 με τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ξεχνώντας όμως πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Είναι πρόσωπα που έπρεπε από την αρχή να βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ, το απέδειξαν το τελευταίο διάστημα ρίχνοντας τις μάσκες ανακοινώνοντας πως θα ακολουθήσουν το δρόμο του «πατέρα» τους, του Φώτη Κουβέλη που βρέθηκε αρχικά αναπληρωτής υπουργός και εν συνεχεία υπουργός στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως συντάσσονται με μια κυβέρνηση σε αποδρομή που έκανε τον κύκλο της και εζυγίσθη από τους πολίτες εκτίμησαν πως θα καταφέρουν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, να κάνουν την κεντροαριστερά άνω κάτω. Αλλά δεν διαθέτουν γι αυτό το ανάλογο ειδικό βάρος. Κυρίως ότι δεν εκπροσωπούν το κέντρο αλλά ένα κομμάτι «ολίγο από Κουβέλη» προηγούμενων ετών.


Και έπεσαν σε τοίχο. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι μπετόν αρμέ και δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει τις μεταμφιέσεις του Αλέξη Τσίπρα ούτε να τον αναγορεύσει σε ηγέτη της κεντροαριστεράς. Ούτε ο χώρος του ανήκει, ούτε σχετίζεται με αυτόν ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες.

Η προσπάθεια που κατεβλήθη τώρα στα ύστερα της κυβέρνησης, ο τρόπος που επιχειρείται να στηθεί το σκηνικό προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδίωκαν κάποια παλαιά στελέχη του λεγόμενου «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούμενα στη παλαιά «λαλιωτική λογική» δοκίμασαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Η Φώφη Γεννηματά είναι έξαλλη. Το ίδιο και κορυφαία στελέχη που βρέθηκαν δίπλα της αυτή την περίοδο με τις διαφωνίες τους μεν αλλά όχι αμφισβητώντας της. Πολύ δε περισσότερο τώρα.

Με λίγα λόγια όλα αυτά που συμβαίνουν δεν αφορούν κανέναν. Κινούνται στον μικρόκοσμο κάποιων στελεχών του Μαξίμου που θεωρούν πως καταρτίζουν πολιτική ατζέντα με συγκεντρώσεις στο Μέγαρο Μουσικής προσώπων που εκπροσωπούν τον εαυτό τους και τίποτα παραπάνω.

Πρόκειται για εντυπώσεις. Στις οποίες οι πολίτες έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη κοιτώντας το αύριο, την επομένη των εκλογών, είτε γίνουν τώρα είτε μέσα στους επόμενους μήνες. Αναμένουν λύσεις άμεσες, με σχέδιο πρόγραμμα και κυρίως με στόχο πραγματικό την αλλαγή σελίδας.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]