Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Zoran do you remember Prespes?


Η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά η κυβέρνησή μας την εφαρμόζει κανονικά!
Ως εκ τούτου πριν λίγες μέρες συνεδρίασε για πρώτη φορά η διεπιστημονική επιτροπή που θα ορίσει τις αλλαγές στα ιστορικά μας βιβλία.

Μεταξύ πολλών άλλων οι Σκοπιανοί ζήτησαν να γίνει σαφής η διάκριση μεταξύ της Aρχαίας Eλληνικής και της Aρχαίας Mακεδονικής Ιστορίας, ώστε τα ελληνόπουλα να γνωρίζουν ότι... «ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες».
Ζήτησαν να διδάσκεται ότι το 1821 στη περιοχή της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που σήμερα ταυτίζεται με τη βόρεια Ελλάδα έγινε μια... «μακεδονική επανάσταση».
Ζήτησαν ακόμα να διευκρινίζεται με έμφαση ότι στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-13) ο ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε τη Μακεδονία, αλλά διενήργησε... «οργανωμένο διωγμό των Μακεδόνων» της περιοχής…

Ανάμεσα στις απαιτήσεις τους ήταν οι αλλαγές αυτές να υπάρχουν στα σχολικά μας βιβλία τον Σεπτέμβριο του 2019. Κατόπιν τούτων φημολογείται ότι μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και έχουν ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την παράκληση να παρέμβει στον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ώστε να αποσυρθούν τα ανιστόρητα αιτήματα των Σκοπιανών.

Θεωρώ βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ζωγραφίζοντας συμμετρικά σχέδια στο λευκό χαρτί του, θα σηκώνει με στυλ το ακουστικό του τηλεφώνου και θα ρωτήσει: «Zoran do you remember Prespes?». Και ο Ζόραν θα απαντήσει: «Of course I remember Prespes my friend Alexis».


Για όσους δεν θυμούνται ή δεν έχουν διαβάσει τις Πρέσπες παραθέτω χαρακτηριστικά εδάφια:

α) Άρθρο 7(3): «Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος (δηλαδή: τα Σκόπια) με αυτούς τους όρους (δηλαδή: Μακεδονία, Μακεδόνας) νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 7(2) -(δηλαδή: τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ιστορία, την ελληνική κουλτούρα και την ελληνική κληρονομιά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)».

β) Άρθρο 7(4): «[...] Τα μέρη (δηλαδή: Ελλάδα και Σκόπια) σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους (δηλαδή: των Σκοπίων) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους (δηλαδή: της Ελλάδας)».

Όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω, στις 17 Ιουνίου 2018 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπέγραψε ένα χαρτί που λέει ότι Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και Μακεδονική Ιστορία είναι δύο διακριτές έννοιες. Άρα η Ιστορία της Μακεδονίας ΔΕΝ αποτελεί μέρος της Ελληνικής Ιστορίας.

Επομένως, τα αιτήματα που θέτουν σήμερα οι Σκοπιανοί εκπρόσωποι της διεπιστημονικής επιτροπής για τα σχολικά μας βιβλία μπορεί να είναι εντελώς παράλογα και ανιστόρητα, αλλά ΔΕΝ είναι παράνομα! Είναι απολύτως σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της περίφημης «Συμφωνίας των Πρεσπών»! Και τι ζητούν οι άνθρωποι; Ζητούν μόνο να τιμήσουμε την υπογραφή που έβαλε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας στις 17 Ιουνίου 2018.

Συνοψίζοντας, θεωρώ βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. Αυτό που δεν είναι καθόλου βέβαιο είναι ότι ο κύριος Ζάεφ θα υλοποιήσει την επιθυμία του κυρίου Τσίπρα. Όχι μόνο επειδή η επιθυμία του κυρίου Τσίπρα είναι αντίθετη με την υπογραφή που έβαλε ο υπουργός του στις Πρέσπες, αλλά και επειδή ο κύριος Ζάεφ δεν δείχνει καμία διάθεση να προδώσει τα συμφέροντα της χώρας του. Γι' αυτό τον λόγο εξάλλου, στην πρόσφατη συνταγματική του αναθεώρηση, ο κύριος Ζάεφ στο προοίμιο του νέου του Συντάγματος ενέταξε τη διακήρυξη της ASNOM του 1944, σύμφωνα με την οποία η ελληνική Μακεδονία είναι μια «κατεχόμενη» από το ελληνικό κράτος περιοχή και πρέπει να «απελευθερωθεί» από το «μακεδονικό έθνος» του.

Όλα αυτά σχεδόν ταυτόχρονα με τη δράση ενός παλαβού ( ; ) Σκοπιανού, ο οποίος στις 23 Νοεμβρίου εκθεμελίωσε με αγροτικό μηχάνημα 105 συνοριακές πυραμίδες στη συνοριακή γραμμή Φλώρινας-Σκοπίων, σε μια ενέργεια που συμβολίζει την κατάργηση των συνόρων και την... ένωση «Βόρειας» και «Νότιας Μακεδονίας». Μέχρι σήμερα ούτε το ΥΕΘΑ ούτε το ΥΠΕΞ έχουν σχολιάσει το γεγονός και δεν ανακοίνωσαν την επανατοποθέτηση των πυραμίδων στην θέση τους…

Να έχετε όλοι μία καλή εβδομάδα.

Δημήτρης Καμμένος
* Ο Δημήτρης Κ. Καμμένος είναι πρόεδρος Κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού», Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]