Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τράπεζα της Ανατολής


Φαίνεται πως έχουμε ξεχάσει ότι, η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας με ύπουλο τρόπο – όπως επίσης πως ο κάθε Γερμανός τότε πίστευε στη Γερμανία, στην κυριαρχία της, στο εμπόριο της, στην εξόντωση των ισχυρών φυλών, στην ταπείνωση των πάντων, στη θριαμβευτική επέλαση και στην επιδρομή της προς όλα τα ισχυρά κέντρα.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι Πολίτες βομβαρδίζονται σε καθημερινή βάση, με συνεχείς αναφορές στο ότι, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της υπερχρεωμένης χώρας τους, από την παροχή δανείων εκ μέρους της Τρόικας – έναντι της υπογραφής των ακραία νεοφιλελεύθερων, τεκμηριωμένα καταστροφικών μνημονίων (ανάλυση).

Την ίδια στιγμή βέβαια κανένας δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, η λύση που έχει προκριθεί απλά «επιμερίζει» τα οδυνηρά αποτελέσματα της χρεοκοπίας σε περισσότερα χρόνια, μεταφέροντας τα ανεύθυνα στις επόμενες γενιές –ακόμη χειρότερα με ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα, όπως είναι η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

Πολύ περισσότερο δεν συνειδητοποιείται πως η κατάληξη, εάν συνεχισθεί η ίδια πολιτική, θα είναι ακριβώς η ίδια – η χρεοκοπία δηλαδή, πιθανότατα με το πτωχευτικό δίκαιο για κράτη που προετοιμάζει η Γερμανία, η οποία θα συμβεί όταν οι Έλληνες θα είναι απολύτως εξαθλιωμένοι, καθώς επίσης «απογυμνωμένοι» από όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία, έχοντας μετατραπεί σε γερμανική αποικία. Μεταξύ άλλων με την υπερβολική φορολόγηση και με τον ΕΝΦΙΑ που αποτελεί μία σταδιακή δήμευση, διαμοιρασμένη ποσοστιαία σε πολλά χρόνια – η οποία επιταχύνεται για εκείνους που χάνουν τη δυνατότητα να τον πληρώνουν, με αποτέλεσμα να κατάσχεται και να πλειστηριάζεται το ακίνητο τους.


Ενδεχομένως δε η Ελλάδα θα οδηγηθεί ταυτόχρονα στην έξοδο της από το ευρώ αφού, σύμφωνα ξανά με τη Γερμανία, δεν επιτρέπεται η πτώχευση μίας χώρας εντός της Ευρωζώνης – οπότε ο εφιάλτης που προσπαθεί να αποφύγει καταστρέφοντας σταδιακά την οικονομία της, θα ήταν κατά πολύ χειρότερος. Λύσεις πάντως, πραγματικές και όχι φανταστικές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν – όλες όμως προϋποθέτουν έναν αποφασισμένο και θαρραλέο λαό, ο οποίος δεν θα ανέχεται το συνεχές ποδοπάτημα του.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως έχουμε ξεχάσει ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, όπως είναι το γεγονός ότι, η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας – κάτι που δεν ισχυριζόμαστε εμείς, αλλά τεκμηρίωσε ο κ. Μιχαήλ Ροδάς στο ομώνυμο βιβλίο του το 1916 (πηγή). Ειδικότερα, γράφει τα εξής σε ένα σημείο του, με ελεύθερη απόδοση στη σημερινή γλώσσα:
«Ιδού η θρησκεία των Γερμανών: «η Γερμανία υπεράνω όλων». Τα παιδιά της διδάσκονται ότι μόνο η φυλή τους έχει δικαιώματα στον κόσμο μας, όλες δε οι άλλες φυλές πρέπει να υποταχθούν στο πνεύμα, στο εμπόριο και στο σπαθί τους. Η αξίωση είναι κτηνώδης και η πραγματοποίηση αδύνατη. Εν τούτοις, αγωνίζονται με κάθε θυσία για να καταπνίξουν ότι αναπνέει ελεύθερα και αυτόβουλα.

…Μία γενική τρέλα έχει καταλάβει τους υπηκόους του Κάιζερ για την Ανατολή και όλοι ενθουσιασμένοι φωνάζουν μέσα στα βαγόνια και στα ατμόπλοια: «Η Γερμανία, η Γερμανία υπεράνω όλων. Λαοί ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, με δύναμη και ισχύ σκύψτε τα κεφάλια σας για να περάσει ο Γερμανός»….. Κάθε Γερμανός έχει στην τσέπη του ένα βιβλιαράκι με το «Πιστεύω» του. Πιστεύει στη Γερμανία, στην κυριαρχία της, στο εμπόριο της, στην εξόντωση των ισχυρών φυλών (που στην Ανατολή είναι οι Έλληνες), στην ταπείνωση των πάντων, στη θριαμβευτική επέλαση και στην επιδρομή της προς όλα τα ισχυρά κέντρα.

….Οι Γερμανοί χρηματιστές, μετά την κυριαρχία των λοιπών κλάδων της προπαγάνδας, συσκέπτονται στο Βερολίνο σχετικά με το πώς είναι ασφαλέστερο να καταστρέψουν τους Έλληνες. Έτσι αποφασίζουν, χωρίς κανένα θόρυβο και τους δολοφονούν έναν-έναν, χωρίς καμία διαμαρτυρία. Ήταν δυνατόν, κατά την αντίληψη των Γερμανών, να διαμαρτυρηθεί η Ελλάδα, αυτό το κρατίδιο, για τα διαδραματιζόμενα στην Ανατολή;

…Οι Γερμανοί, αδυνατώντας να χτυπήσουν φανερά τον Ελληνισμό της Τουρκίας, σκέφτηκαν να βυθίσουν το μαχαίρι στα στήθη του μέσω ενός τρυφερού εναγκαλισμού. Στο δρόμο τους ο Ελληνισμός ήταν πολύ μεγάλο, τεράστιο εμπόδιο, οπότε έπρεπε να εκριζωθεί είτε δια του Γερμανισμού, είτε δια του Τουρκισμού. Για να τα καταφέρουν, κατήλθε το 1904 στην Ελλάδα από τη Γερμανία ο τότε διευθυντής της «Εθνικής Τράπεζας για τη Γερμανία», πείθοντας το διευθυντή της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας» να ιδρύσουν την «Τράπεζα της Ανατολής». Ο ύπουλος, κρυφός στόχος του ήταν μέσω της ένωσης των γερμανικών και των ελληνικών κεφαλαίων να διεισδύσουν με ασφάλεια στην Ανατολή, έτσι ώστε να ενημερωθούν καλύτερα για το εμπόριο.

Η «Εθνική Τράπεζας της Ελλάδας» δέχτηκε την ίδρυση της «Τράπεζας της Ανατολής» με τους Γερμανούς, υπό τον όρο όμως να έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο της…. Μέσα σε ένα χρόνο η «Τράπεζας της Ανατολής», με κεφάλαιο 10 εκ. φράγκα, μέσω αποκλειστικά και μόνο του ελληνικού εμπορίου, αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, οπότε χρειάστηκε η αύξηση των κεφαλαίων της.

Κακόπιστα όμως οι Γερμανοί, αφού είχαν μάθει πλέον όλα τα μυστικά και τις λεπτομέρειες του Ανατολικού εμπορίου, συμφώνησαν υπό τον όρο να έχουν αυτοί τη πλειοψηφία του συμβουλίου. Οι Έλληνες αρνήθηκαν, ακολούθησε η ρήξη και ιδρύθηκε η «Ανατολική Τράπεζα της Ελλάδας», καθώς επίσης η «Γερμανική Τράπεζα της Ανατολής», στη θέση της αρχικής «Τράπεζας της Ανατολής»… Σε τελική ανάλυση κυριάρχησαν οι Γερμανοί στην Τουρκία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μικρασιατική καταστροφή».
Ολοκληρώνοντας, χωρίς να αναφερθούμε στα υπόλοιπα σημεία του βιβλίου που είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικά, εύκολα συμπεραίνει κανείς πώς σκέφτονται οι Γερμανοί για τους Έλληνες και ποιός παραμένει να είναι ο στόχος τους: η πλήρης εξαφάνιση του Ελληνισμού, όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν τα έχουν καταφέρει, ενώ πιστεύουμε πως δεν θα τα καταφέρουν ποτέ – επειδή μπορεί μεν να αργούν οι Έλληνες να αντιδράσουν και να υπομένουν πάρα πολλά, χάνοντας αρκετές μάχες, αλλά όταν το αποφασίσουν δύσκολα χάνουν τον πόλεμο.

AnalystTeam
Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]