Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαύρο χιούμορ του Ράμα εις βάρος της Ελλάδας


Σαν αγώνα ποδοσφαίρου που μοιάζει με... πόλεμο βλέπει τις διμερείς σχέσεις! Αλωνίζουν οι εθνικιστές του

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, αποκλειστικά υπεύθυνος για την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού και αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδας, που οδήγησε και στην εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κάνει τώρα χιούμορ, παραλληλίζοντας τις διμερείς σχέσεις με αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων που μοιάζει με... πόλεμο.

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Ράμα, ο οποίος συναντιέται συχνά πυκνά με τον Τζορτζ Σόρος και παίρνει γραμμή από τον μεγαλοεπιχειρηματία και «έμπορο ψυχών», αποτελεί ζητούμενο. Θα έπρεπε, όμως, οι κινήσεις και οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού να προβληματίσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου, και ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Ράμα κατά τη συνάντηση που θα έχουν σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο τελευταίος.

Συγκεκριμένα, με τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, ο κ. Ράμα παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του συνεδρίου για τα «πρακτορεία ειδήσεων και τα fake news», που διοργανώνει στα Τίρανα το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, και χαρακτήρισε «ιστορική και παραδοσιακή» τη σχέση γειτονίας, προσθέτοντας ωστόσο: «Οπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια... Μπορείς να το κατανοήσεις πλήρως αυτό αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων. Είναι σαν... πόλεμος».


Κατά τα άλλα, ο Εντι Ράμα δήλωσε πρόθυμος να «βελτιώσουμε αυτή τη σχέση», μίλησε για «ατυχή πράγματα που συμβαίνουν», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, «δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών». Οι πράξεις των Αλβανών, πάντως, άλλα δείχνουν. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Βορειοηπειρώτη oπλαρχηγό Θύμιο Λώλη, στο χωριό Κρανιά, ενώ κατέβασαν και την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα σύντομα: «Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα που καλύπτουν αρκετά χρόνια. Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά να τα λύσουμε όλα αυτά κι αυτό θα ήταν σπουδαίο».

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση, η Ν.Δ. συνέστησε στον κ. Τσίπρα «ιδιαίτερη προσοχή», ενώ τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προσέγγισης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]