Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόλτενμπεργκ: Θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει κάνει η πΓΔΜ


Για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της γενικής συζήτησης που θα γίνει για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καλωσόρισε «την πρόοδο που έχουν κάνει τα Σκόπια προς την πλήρη προσχώρηση στο ΝΑΤΟ» και ενημέρωσε ότι θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει κάνει η πΓΔΜ, όσον αφορά τα ενταξιακά κριτήρια, υπό την αίρεση ότι τα Σκόπια θα επικυρώσουν πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί για το νέο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας, το οποίο όπως είπε, υπονομεύει τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις (INF).

Ειδικότερα για την Ουκρανία, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει τους ναυτικούς και τα πλοία που κατασχέθηκαν. Σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά όπως είπε, όλοι οι σύμμαχοι παρέχουν ισχυρή πολιτική και πρακτική υποστήριξη στη χώρα για την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να βοηθά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού ναυτικού.


"Το ΝΑΤΟ έχει εφαρμόσει τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής του άμυνας, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την υψηλότερη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών του, με τάγματα μάχης στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας", είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προωθούν τη συλλογική άμυνα ως άμεση απάντηση σε αυτό που έκανε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Άλλα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ είναι η συνεργασία με τη Γεωργία, η προσέγγιση της Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και η κατάσταση στο Αφγανιστάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]