Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξήσεις στην Ισπανία με τον φόβο (;) των γιλέκων


Ο κατώτατος μισθός από 858€ θα φτάσει 1.050€

Είναι θέμα απλά «καλής πολιτικής... διάθεσης» εν όψει των Χριστουγέννων ή απλά ο φόβος ήταν ο λόγος για να κινητοποιηθεί -και- η ισπανική κυβέρνηση, ώστε να δώσει μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζομένους; Σημασία έχει η είδηση ότι, μετά το «τυράκι» που έριξε ο Εμανουέλ Μακρόν, την αύξηση κατά 100 ευρώ στους κατώτατους μισθούς, για να διεμβολίσει το κίνημα των εξεγερμένων «κίτρινων γιλέκων», τη σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, η κυβέρνησή του θα εγκρίνει αύξηση 22% του κατώτατου μισθού - ο οποίος από τα 858 ευρώ θα φτάσει στα 1.050 ευρώ μεικτά, στις 21 Δεκεμβρίου. Η αύξηση αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, συμφωνήθηκε από κοινού με τους Podemos στο πλαίσιο των προσπαθειών του Σάντσεθ να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη για να υιοθετηθεί στο Κοινοβούλιο το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019.


Η επιρροή

Οι πολιτικοί αναλυτές συνυπολογίζουν στην κίνηση αυτή και την επιρροή των «κίτρινων γιλέκων». Το μέτρο αυτό θα στοιχίσει συνολικά περί τα 340.000.000 ευρώ στο κράτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση και τις εργοδοτικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι θα βλάψει την απασχόληση.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι, έπειτα από τόσα χρόνια πολιτικών λιτότητας -οι οποίες υιοθετήθηκαν ως το «φάρμακο» για να θεραπευτεί η παγκόσμια οικονομική κρίση-, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δέχονται αυξανόμενες πιέσεις για να ανοίξουν τα πουγκιά τους, ειδικά για τους χαμηλόμισθους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]