Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα θέση Καμμένου: Θα παραιτηθώ, αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή


Ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος το πρωί στα μέλη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα δήλωσε πως θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί από την πΓΔΜ. Δεν πέρασαν καν 24 ώρες και επανήλθε λέγοντας ότι αν φτάσει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή «εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός εθνικής Άμυνας και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά με αφορμή ένα εθνικής σημασίας θέμα δείχνει να αυτοαναιρείται με δηλώσεις που προσκρούουν στην άλλη αφού αρχικά δήλωσε ότι «αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της πΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Αμέσως μετά και αφού είχε ολοκληρωθεί η εκδήλωση στη Λάρισα ο Π. Καμμένος τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι αν ω μη γένοιτο αυτή η συμφωνία φθάσει στη βουλή, εγώ δε θα είμαι υπουργός εθνικής Άμυνας και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα».


Δύο διαφορετικές θέσεις που όμως δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού ο κυβερνητικός εταίρος που με τη ψήφο του διατηρεί στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ επί μια τετραετία δείχνει να μην έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί οπυ υποστηρίζουν πως στο τέλος δεν θα προχωρήσει σε καμία από τις κινήσεις που έχει προαναγγείλει.

Οι μέχρι τώρα ενέργειές του δείχνουν πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης. Και αυτό διότι στην περίπτωση που απαιτηθεί η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τότε ο ίδιος κινδυνεύει να μην βρεθεί στην επόμενη βουλή. Άλλωστε αυτό φαίνεται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων.

Από την άλλη δηλώνει ενοχλημένος με τον Πρωθυουργό και «φιλο Αλέξη» εξ αιτίας της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο είχε γίνει γνωστό δια ανακοινώσεως του Μαξίμου πως η σχέση των δύο πλευρών και η συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση από τον Μάρτιο του 2019

Οπως ανέφερε όμως και ο ίδιος ο Π. Καμμένος «Το θέμα του Σκοπιανού ήρθε, παρά την συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς από ότι είχε σχεδιαστεί».

Παρόλα αυτά συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος πιστεύει «ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα» προσθέτοντας μάλιστα πως «Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας».

Σημείωσε δέ προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για τις προθέσεις τους ότι «Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για αυτό» επαναλαμβάνοντας όμως και το ότι «δεν μπορώ να αποδεχθώ να παραμένω Υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου «Μακεδονία». Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ»

Υπενθυμίζεται πως ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν κατ επανάληψη προβεί σε διαφορετικές δηλώσεις σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ κατηγορούνται πως ουσιαστικά επιτρέπουν στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και να την υπερψηφίσει, αν αυτό καταστεί εφικτό, με τη συμμετοχή άλλων βουλευτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]