Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ιταλοί κάνουν πλάκα στην Κομισιόν


Για σημαντική πρόοδο στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετά την συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε μια νέα πρόταση, η οποία μειώνει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας για το 2019, από το 2,4%, που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός, στο 2,04%. Με την κίνηση αυτή, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Rai, η Ρώμη έκανε δεκτό το κύριο αίτημα της Κομισιόν για περιστολή των δαπανών.

Ο Κόντε τόνισε πάντως, ότι τα δύο κύρια μέτρα της κυβέρνησης, το βασικό εισόδημα του πολίτη και η μείωση της συντάξιμης ηλικίας, θα εφαρμοστούν οπωσδήποτε.


Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί στην Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πάντως ότι «ήδη, κατά την πρώτη της εκτίμηση, μέσα σε λίγες ώρες, η Επιτροπή έκρινε ουσιαστική και ιδιαίτερα σημαντική την πρότασή μας».

Ο Κόντε πήγε στην συνάντηση με την στήριξη του Ντι Μάιο και του Σαλβίνι. «Κόντε προχώρα, ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε την διαδικασία επιβολής κυρώσεων» έγραψε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, ενώ ο ο γραμματέας της Λέγκας Σαλβίνι είχε πει νωρίτερα ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει πως δεν βλέπει τα τεράστια οικονομικά αιτήματα του Μακρόν και να γίνεται «ψείρας» με την Ιταλία».

Και μάλλον είχε δίκιο αφού η Επιτροπή, μετά την εξέγερση των κίτρινων Γιλέκων βολεύτηκε, απ’ ότι φαίνεται, με ένα μηδέν ανάμεσα στο 2 και το 4!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]