Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυταρχικό "μένος" κατά των πολιτών


Η κυβέρνηση αγνοεί τη λαϊκή βούληση και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται στα επαίσχυντα σχέδιά της

Από τον Γιάννη Κουριαννίδη

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ για τη Μακεδονία μας είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει ξαμολήσει κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αλλά και φίλα προσκείμενους σε αυτήν ακαδημαϊκούς προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη για το... εθνωφελές έργο της!

Η προσπάθεια αυτή κορυφώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, αφού ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε στη Θεσσαλονίκη, για ακόμη μία φορά μετά την ντροπή της Πρέσπας, τον πρωθυπουργεύοντα Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να μας πείσει για τα... οφέλη της επαίσχυντης συμφωνίας, υπό την κομματική ιδιότητά του, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ!

Το κόμμα του, μάλιστα, έχει το θράσος να επικαλείται στη σχετική ανακοίνωσή του τη «δημοκρατία και την αλληλεγγύη» καθυβρίζοντας όσους αντιδρούν (τη συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή, των πολιτών) ως «ακροδεξιό συρφετό» και μιλώντας για «φασιστικά φαινόμενα» και «αναβίωση της σκοτεινής εποχής Γκοτζαμάνη»! Πρόκειται για πραγματικό θράσος, αφού αυτοί που επικαλούνται τη δημοκρατία δεν τόλμησαν να προσφύγουν στη λαϊκή βούληση σχετικά με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας μέσω ενός δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο θέμα.


Ομιλούν για «εθνικιστικό μίσος», όταν οι ίδιοι ανέχονται τις ψευδοαλυτρωτικές κραυγές των Σκοπιανών, που εντάθηκαν, μάλιστα, αφού αποθρασύνθηκαν μετά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με τον μπαμπούλα του «διχασμού», όταν οι ίδιοι οδηγούν σε αυτόν με σταθερά βήματα, δαιμονοποιώντας τις υγιείς αντιδράσεις της νεολαίας, που μπήκε μπροστάρης στον αγώνα για τη Μακεδονία. Δίνουν το μήνυμα στο παρακράτος τους και στις εγκληματικές συμμορίες των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, χαρακτηρίζοντάς τους «δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας», που τους καλούν «να δώσουν την απάντηση που αξίζει» σε όσους αντιδρούν στην επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορεί να τα ανεχθεί κανείς. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα που συγκυβερνά σήμερα την πατρίδα μας να μετέρχεται τέτοιες μεθοδεύσεις, εξωθώντας ουσιαστικά εγκληματικά περιθωριακά στοιχεία να επιτεθούν σε διαμαρτυρόμενους πολίτες, τους οποίους αφοριστικά χαρακτηρίζει «εθνικιστές και πατριδοκάπηλους»! Ο αυταρχισμός και η έλλειψη δημοκρατικότητας που χαρακτηρίζουν την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι κάτι που αποτυπώθηκε επανειλημμένως όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία: άλλοτε με τη ρίψη χημικών ακόμη και σε γυναικόπαιδα και ιερείς (Πισοδέρι, ΔΕΘ), άλλοτε με την περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα του 2015 και άλλοτε με την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων πολιτών αντιστέκονται στα σχέδιά της, όπως πρόσφατα με τις προσαγωγές μελών και τις εισβολές ακόμη και σε γραφεία χριστιανικών σωματείων κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ!

Είναι φανερό ότι οι πρακτικές αυτές αποσκοπούν, εκτός από τον εκφοβισμό, και στην κλιμάκωση μιας αντίδρασης στην πλευρά των πολιτών, ώστε κάποια στιγμή να ξεφύγει από τα όριά της και να αποτελέσει το εξουσιαστικό άλλοθι για τη βίαιη και αποφασιστική κατάπνιξή της. Εως σήμερα οι πολίτες διαμαρτύρονται ειρηνικά και όποια επεισόδια έχουν καταγραφεί προήλθαν αποκλειστικά από τις πρακτικές των δυνάμεων καταστολής.

Και στη συγκέντρωση της Παρασκευής, που έχει ανακοινωθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου, δηλαδή σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Η κομματική ανακοίνωση, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ δεν προϊδεάζει για μία αντίστοιχη συμπεριφορά των πραιτοριανών της. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά μάλλον η κυβερνώσα Αριστερά φαίνεται πως θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις «ενοχλητικές» κινητοποιήσεις. Τόσο με τα θεσμικά όσο και με τα εξωθεσμικά όργανά της...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]