Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιβανόφ: Να απορρίψει η κυβέρνηση τη Συμφωνία των Πρεσπών


Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη σημερινή ετήσια ομιλία του στη Βουλή της χώρας, κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό «να αντλήσουν δυνάμεις και να απορρίψουν τη Συμφωνία».

«Ελπίζω ακόμα ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αντλήσει δυνάμεις, θα ακούσει τη φωνή του λαού και θα απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροπολογίες για αλλαγή του Συντάγματος» είπε ο Ιβάνοφ από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ επανέλαβε την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ισχυρίστηκε ότι αυτή «βάζει τέλος στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", όπως την γνωρίζουμε».

«Όταν είστε έτοιμοι να επιλύσετε ένα ζήτημα με οποιαδήποτε τίμημα, τότε το τίμημα αυτό γίνεται δυσβάσταχτο. Το τίμημα για την επίλυση του μακεδονικού ζητήματος με αυτόν τον τρόπο είναι η νομική και ιστορική διαγραφή του λαού της Μακεδονίας» πρόσθεσε ο Ιβάνοφ.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση και χωρίς τη συγκατάθεσή του ίδιου, ως Προέδρου της χώρας.


Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, διά της αποχής, έλαβαν την ηχηρή απόφαση ότι κανείς δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να αλλάξει το Σύνταγμα με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να διαπραγματεύεται για θέματα ταυτότητας».

Κατηγόρησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι «όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά και ενεργεί αντίθετα με τη βούληση του λαού».

«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται ο μακεδονικός λαός, ότι προστατεύεται η μακεδονική γλώσσα, ότι ενισχύεται η μακεδονική ταυτότητα. Η επίσημη Αθήνα διέψευσε όλες τις δηλώσεις της κυβέρνησής μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας σε πολλές περιπτώσεις υπογράμμισε ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει μακεδονικό λαό και μακεδονική ταυτότητα. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι δεν θα αποδεχθεί αυθαίρετη ερμηνεία της Συμφωνίας», ανέφερε ακόμη ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Η σημερινή, ετήσια ομιλία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή με την ιδιότητα του Προέδρου της χώρας ήταν η τελευταία του, καθώς η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάιο και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας, καθώς διανύει ήδη δύο θητείες.

Την ομιλία αυτή του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή χειροκρότησαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE (από το οποίο προέρχεται ο ίδιος), ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, την αποδοκίμασαν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]