Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση παραδέχεται πως χάνει τις εκλογές;


Αναμφίβολα, η έκπληξη της διαρροής «διπλωματικών πηγών» για τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναφορά «δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ».

Σαν να προαναγγέλλουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Η φράση ήταν εκ παραδρομής; Εμπίπτει στο «γλώττα λανθάνουσα»; Ή πρόκειται για ρεαλιστική διαπίστωση της δημοσκοπικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας; Ο,τι και αν συμβαίνει, γεγονός είναι πως η κυβέρνηση διαμηνύει πως θέλει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών πριν τις εκλογές και να μην πετάξει την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση.


Αναγνωρίζοντας παράλληλα πως, αυτή που θα προκύψει, θα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Μάλιστα για τα περί εκκρεμοτήτων οι ίδιες πηγές προσέθεταν μάλιστα πως μέχρι τον Μάιο, θα εκπονηθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Και επειδή οι «διπλωματικές πηγές» λογικά δεν αναφέρονται σε διπλωμάτες, καθώς είναι απίθανο εκείνοι να προέβαιναν σε τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις, το συμπέρασμα είναι πως η εκτίμηση προέρχεται από πολιτικές πηγές του νεοκλασικού κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]