Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανασχηματισμός-σκούπα από τον Έ. Ράμα - Απέπεμψε 7 υπουργούς


Την αποπομπή υπουργών που κατείχαν τo αξίωμά τους για 5 χρόνια, όσο καιρό δηλαδή κυβερνάει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ανακοίνωσε ο Έντι Ράμα στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Έντι Ράμα αντικαθιστά πάνω από τους μισούς υπουργούς του (7 από τους 13). Συγκεκριμένα αποπέμπονται οι εξής:

Λιντίτα Νικόλα - Υπουργός Παιδείας
Αρμπέν Αχμέταϊ - Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών
Ντιτμίρ Μπουσάτη - Υπουργός Εξωτερικών
Μιρέλα Κουμπάρο - Υπουργός Πολιτισμού
Νταμιάν Γκικνούρη - Υπουργός Ενέργειας
Νίκο Πελέση -Υπουργός Αγροτικής πολιτικής
Σονίλα Κιάτο - Υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας


Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι: Σάντερ Λέσαϊ, Όλτα Τζάτσκαϊ, Παντελή Μάικο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Ογκέρτα Μαναστηρλίου. Μάλιστα, για τους δύο τελευταίους, ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το himara.gr, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ο Κοσοβάρος Γκεντ Τσάκα, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Ράμα για διπλωματικές υποθέσεις και από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ. Ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης για την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]