Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ σχεδιάζει την έκδοση Γκιουλέν στην Τουρκία


Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, υποστήριξε σήμερα με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στον Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή, ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την απέλαση Γκιουλέν καθώς και άλλων ατόμων.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι είδε αξιόπιστα στοιχεία από το FBI που πιστοποιούν ότι οι γκιουλενιστικές οργανώσεις αποφεύγουν τη φορολόγηση.

Η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Ο Τραμπ είπε τον περασμένο μήνα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης του ιμάμη στο πλαίσιο των προσπαθειών χαλάρωσης των πιέσεων της Άγκυρας προς τη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC πριν από λίγες ημέρες, η Ουάσιγκτον εξετάζει τρόπους για να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Επικαλούμενη δύο αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, η διαδικτυακή έκδοση του NBC ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα υπήρξε επικοινωνία του Λευκού Οίκου με αξιωματούχους του FBI ώστε να βρεθούν τρόποι έκδοσης του ιεροκήρυκα στην Τουρκία.


Αρχικά, το αίτημα του Λευκού Οίκου δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σοβαρότητα, ωστόσο, όταν τα ερωτήματα επανήλθαν, το FBI άρχισε να μελετά το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν πιέζει και κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Κασόγκι, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στο Ριάντ, τον στενότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Άλλωστε ο Τ. Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η Τουρκία εγκαινιάζει πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να πλήξει την χρηματοδότηση των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Είδα πρόσφατα μία αξιόπιστη έρευνα του FBI για τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση του Γκιουλέν αποφεύγει την φορολόγηση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα.

Ο Λευκός Οίκος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, δεν έχει δώσει απάντηση. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει εάν πραγματοποιεί έρευνα με στόχο ιδιώτες ή οργανώσεις που διατηρούν σχέσεις με τον Γκιουλέν για φοροδιαφυγή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]