Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Π. Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του και βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του ζήτησε ο Πάνος Καμμμένος από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να αποφύγει την εκδίκαση σε βάρος του μήνυσης, την ώρα που ο ίδιος καταθέτει μηνύσεις κατά δημοσιογράφων, ζητώντας, όπως στην περίπτωση του «Φιλελεύθερου», την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του, μετά από μήνυση που του έχουν καταθέσει η Μιράντα Ξαφά, ο Χάρης Μάκας αλλά και ο Ηλίας Κανέλλης, για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε, όταν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για «απάτη επί δικαστηρίω» σε μια δικαστική υπόθεση, μια «ουρά» της υπόθεσης CDS.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, έστειλε υπόμνημα προς την αρμόδια Επιτροπή, στο οποίο ανέφερε το ιστορικό της υπόθεσης υπενθυμίζοντας ότι οι τρεις δικαιώθηκαν στην αγωγή τους εναντίον του οπότε θεώρησε ότι επειδή το αστικό κομμάτι έχει λήξει δεν θα πρέπει να δοθεί συνέχεια για το ποινικό.

Αυτό το επιχείρημα, μάλιστα, υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ψηφίζοντας πανηγυρικά κατά της άρσης της ασυλίας του. Το γάντι στους βουλευτές της πλειοψηφίας σήκωσαν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.


Ο πρώτος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ψευδούς καταμήνυσης, αδίκημα για τον οποίο τον κατηγορεί ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης. Ο ίδιος, δε, υπενθύμισε την συνήθη πρακτική του κ. Καμμένου να διώκει δημοσιογράφους. Ανένδοτοι όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν σωσίβιο στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία (η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2013 όταν ήταν απλά ένας βουλευτής κι όχι υπουργός).

Πίσω από την υπουργική ασυλία κρύφτηκε και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς, ο οποίος όμως δεν είχε το θάρρος να έρθει στην επιτροπή να ζητήσει να ισχύσει το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος, δηλαδή του νόμου περί ευθύνης Υπουργός. Ο κ. Παππάς αδιαφορώντας για την διαδικασία έβαλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, μετά τη μήνυση του Θ. Δημάδη για την υπόθεση με τις περούκες στην Αμερική.

Ωστόσο, η πίεση της αντιπολίτευσης ανάγκασε τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη να συνταχθεί με την μειοψηφία και να αναβάλει τη σχετική ψηφοφορία, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Παππά να πάρει θέση. Αν δηλαδή θα ζητήσει την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]