Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς τα τσουβάλια με τα ευρώ χωρούν στις τσέπες κάποιων;


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Με απειλητικό τσουνάμι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταστρέψει τη χώρα, αρχίζοντας από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου... ακόμη και για μια θέση στη ουρά για το φαγητό ή για ένα μπουκάλι νερό που κάποιος δεν πρόλαβε να πάρει, ομοιάζει η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά από τα κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών και των λίγων προσφύγων που υπάρχουν ανάμεσά τους...

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το αίσχος που έχει οργανωθεί για να υποδεχθεί τα λεφούσια που έχουν φθάσει, αλλά και τα άλλα, που αναμένουν απέναντι και που σε συνεννόηση με εγχώριες και ξένες ΜΚΟ, σκοπεύουν να εισβάλουν στη χώρα, την οποία οι δουλέμποροι και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, τους την περιγράφουν ως τη "Γη της Επαγγελίας"... Είναι όμως;

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους που διαβούν στα περίφημα αριστερά "ανοικτά hotspots" που... φιλοξενούν αναγκαστικά και χωρίς αιδώ, υπερπολλαπλάσιο του προβλεπομένου αριθμού λαθρομεταναστών και κάποιων λίγων προσφύγων! Οι αριθμοί αυτοί απέχουν παρασάγγας από τις πραγματικές δυνατότητες των σημείων αυτών και σκοπό έχουν μόνο τον "πλουτισμό" ημετέρων, αλλά και την επιλεκτική αλλοίωση του πληθυσμού, εν όψει των εκλογών, που κάποια στιγμή θα προκηρυχθούν, και όπου γίνεται προσπάθεια ελληνοποίησης κάποιων αρκετών εξ' αυτών, με το επιχείρημα... πως αν επικρατήσουν "οι άλλοι", θα εκδιωχθούν από τη χώρα, για να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους...

Παρ' όλα αυτά, οι αριστεροί κυβερνητικοί αλληλέγγυοι, παίρνουν τους πακτωλούς των ευρώ από την Ε.Ε. και το μόνο που δεν κάνουν, είναι να δημιουργούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς, που παρ' όλο που για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι "ανεπιθύμητοι", δεν παύουν να είναι άνθρωποι, που χρήζουν ανθρώπινης αντιμετώπισης και φροντίδας...


Ανεπαρκή αποχετευτικά δίκτυα, που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία - την υγεία δηλαδή τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που τους φιλοξενούν. Καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε ασυνόδευτες γυναίκες ή ακόμα και σε παιδιά και αυξανόμενα κρούσματα συγκρούσεων ανάμεσα σε διαφορετικές εθνότητες εντός των κέντρων υποδοχής αλλά και εκτός, με κατοίκους των γύρω περιοχών, έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο - κάτι σαν συνήθεια δηλαδή... σαν κάτι φυσιολογικό, αλλά ποιος ενδιαφέρεται, μιας και τα χρήματα των κουτόφραγκων, έπιασαν τόπο... στις τσέπες των κυβερνητικών αλληλέγγυων και των πατρώνων τους, που λυμαίνονται τα hotspots!

Αυτά είναι μόνο κάποια ελάχιστα πρώτα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε ως διεθνές κλιμάκιο, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ακόμα ήταν καλοκαίρι! Τώρα όμως, που έφθασε και πάλι ο χειμώνας, με όλα τα συνεπακόλουθα και για τους ανθρώπους αυτούς, και για τους Έλληνες κατοίκους, που είναι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν μαζί τους, κάτω από άθλιες συνθήκες... κάτι πρέπει άμεσα να αλλάξει...

Υπάρχει λοιπόν βαθύτατη ανησυχία της για τις συνθήκες διαβίωσης δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, λαθραίων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, αλλά και των Ελλήνων που εγκλωβίστηκαν σε αυτή την κατάσταση, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τεχνηέντως και σκοπίμως δημιούργησε. Η ελληνική κυβέρνηση, έστω και τώρα, με τον χειμώνα να καραδοκεί, πρέπει, πάση θυσία, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνουν σεβαστές οι Διεθνείς Συνθήκες, που έχει υπογράψει η χώρα μας, διασφαλίζοντας τόσο την προστασία των λαθρομεταναστών και των προσφύγων, μέχρι να επιστρέψουν - οι πρώτοι τουλάχιστον - στις πατρίδες τους, όσο και των Ελλήνων κατοίκων που εξ αιτίας τους υποφέρουν και δεν μπορούν να νοιώσουν ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα!

Τα συμπεράσματα που καταγράφονται σε εκθέσεις – κόλαφους για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και τον τρόπο και τις μεθόδους που χειρίζεται το "λαθρομεταναστευτικό", επιβεβαιώνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα hotspots των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων ευρώ και δολαρίων που έχει λάβει η χώρα μας τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, όσο και από διμερή προγράμματα στήριξης. Συγκεκριμένα από το 2015 μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν διαθέσει στην Ελλάδα ποσά άνω των 2 δισ. ευρώ που συνιστούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί ποτέ στην ιστορία!

Σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που έχει ήδη λάβει η χώρα μας και χρησιμοποιήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... του Πάνου Καμμένου, ελέγχονται από την "Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης", για πιθανή κακοδιαχείρισή τους, με αποτέλεσμα η χώρα, για ακόμα μία φορά να διασυρθεί διεθνώς...

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει:

Πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα σε δύο προτάσεις. Η πρώτη λέει να κλείσουν ερμητικά τα σύνορα, ενώ η δεύτερη... να είναι ανοικτά και οι διάφοροι, να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα και κατά βούληση...

Μόνο όμως, αν ξεπεράσουμε τα ψευτοδιλλήματα, τις άρρωστες ιδεοληψίες και τα βίτσια... και ψάξουμε να βρούμε λύσεις θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αρχικά από το ξεσκαρτάρισμα μεταξύ των προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Η έως τώρα σύγχυση μεταξύ τους προκαλεί άγχος και ανησυχία στους πολίτες.

Και οι δύο ακραίες πλευρές αρνούνται για διαφορετικούς λόγους αυτό το ξεσκαρτάρισμα. Όμως πρέπει να διασωθεί πάση θυσία η έννοια του πραγματικού ασύλου. Το δικαιούνται άλλωστε, βάσει διεθνών συνθηκών, όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικό κίνδυνο. Σε κάθε άλλη περίπτωση και σε κάποια χρόνια, το χάος θα περιλαμβάνει για όλους μας, τα πάντα. Οι φόβοι των πολιτών είναι λογικοί, αληθινοί και βάσιμοι. Υπάρχει ανεξέλεγκτη υπερβολή στο λαθρομεταναστευτικό με υπαιτιότητα αυτής της "απίθανης" κυβέρνησης, του δόγματος... "Έρχονται-Λιάζονται-Εξαφανίζονται"… ενώ παράλληλα υπάρχει και η ισλαμιστική τρομοκρατία που τρομάζει πραγματικά.

Ο κόσμος υφίσταται τις παράπλευρες, αλλά και τις άμεσες απώλειες. Και αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών δεν βγαίνουν να μιλήσουν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Και αναρωτιόμαστε ευλόγως. Φοβούνται ή ενδομύχως συμφωνούν στο αντιδυτικό και αντιχριστιανικό παραλήρημα των ισλαμιστών; Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν πολιτικά, ώστε τελικά, κάποια στιγμή να ηρεμήσει η κοινωνία, και οι ακραίοι να εξαφανιστούν.

Πρέπει να γίνουμε σκληρότεροι, μιας και η πατροπαράδοτη "ελληνική Φιλοξενία και Ευγένεια", θεωρείται πλέον από πολλούς άσπονδους φίλους μας, ως αδυναμία και το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται εις βάρος της χώρας μας!

Πρέπει να γίνουμε σκληρότεροι, τόσο ως προς τους "λαθροεισβολείς", όσο και ως προς τους ντόπιους προαγωγούς τους, εμποδίζοντας από την άλλη, τους θερμοκέφαλους ακροδεξιούς, να έχουν έμπρακτο λόγο στο πρόβλημα, μιας και θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, πράγμα που απευχόμαστε!

Δυστυχώς τα χρήματα είναι πολλά και κάποιοι βρήκαν αθέατους τρόπους, να χώνουν ολόκληρα τσουβάλια με ευρώ στις τσέπες, σφυρίζοντας αδιάφορα, στην υγεία των κορόιδων!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]