Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Είχα υποβάλει ξανά παραίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου


Το γεγονός ότι είχε υποβάλει παραίτηση και στις 19 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι δεν επέμεινε μέχρι τέλους γιατί δεν ήθελε να συνδεθεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ έκανε γνωστό ο τέως υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησής του, απάντησε "ο καθένας με τις ευαισθησίες του" και ότι δεν ήταν μια παρόρμηση. Συγκεκριμένα, είπε πως για τον ίδιο δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή απέναντι σε κάποιον που λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, είπε: "Μίλησε για την ανάγκη, Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία να γίνουν εγγυήτριες δυνάμεις της ΠΓΔΜ. Δηλαδή, αυτό που θέλουμε να βγάλουμε πάνω από το σβέρκο της Κύπρου, εμείς το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρα. Στη FYROM έγινε εμφύλιος πόλεμος πριν από 15 χρόνια ανάμεσα στους Αλβανούς και στους Σλαβομακεδόνες και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να τον σηκώσουμε. Δεν νομίζω ότι κανένας Σλαβομακεδόνας θα δεχόταν για εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία πάνω στο σβέρκο του. Είναι έξω από την πολιτική μας".

Εδώ, επισήμανε, "υπήρχε μια θεμελιακή πολιτική διαφωνία που κάποιοι προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στον Καμμένο και σε μένα και μετά να εμφανιστούν ότι έχουν πρόβλημα με τον χαρακτήρα μου".


Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την εκτίμησή του ότι έχει κλείσει ο κύκλος της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, επιχειρηματολογώντας πως "τελείωσαν τα μνημόνια και ερχόμαστε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης, στην οποία χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, να υπάρξει μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές και ένα διαφορετικό πρόγραμμα απ' ό,τι η κυβέρνηση σωτηρίας".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει το ΠΡΑΤΤΩ στις εθνικές εκλογές. "Θα μετρήσουμε το μπόι μας στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει ψηφοδέλτια "που θα είναι με δυνάμεις σοσιαλιστικές, με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοτελείς".

Σε ερώτηση γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε πως απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της, λέγοντας πως καταγράφει τις απόψεις, τις αναλύσεις και τις συστάσεις τους προς τον πρωθυπουργό, τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να προσεχθεί. Υπογράμμισε μάλιστα πως αν ήθελε την επιστολή αυτή για τη δημοσιότητα, "θα την έδινα στη δημοσιότητα".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]