Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική απειλή, η ΕΥΠ και τα “βαλιτσάκια” υποκλοπών!


Πρέσβης επί Τιμή με θητεία σε κρίσιμες θέσεις,όπως στη διεύθυνση Βαλκανικών υποθέσεων, πρέσβης στην Άγκυρα και στη Σαουδική Αραβία και διοικητής της ΕΥΠ για πέντε χρόνια, ο κ.Ιωάννης Κοραντής μιλά στο Militaire.gr για τον τουρκικό κίνδυνο και τις απειλές στα Βαλκάνια. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θράκη και εξηγεί πως οι Τούρκοι από την εποχή της Συνθήκης της Λωζάνης μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκαταλείψει κανέναν από τους στόχους που έχουν θέσει.

Προτείνει με ψυχραιμία αλλαγή στάσης γενικώς στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Μιλά για ψύχραιμες διπλωματικές ενέργειες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Ενέργειες που θα ΄πρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει ώστε να μπει φρένο στην τουρκική επιθετικότητα.
Εξηγεί ότι οι Τούρκοι “διαβάζουν” την πολιτική κατευνασμού που ακολουθούμε ως αδυναμία και γι΄ αυτό προχωρούν όλο και περισσότερο.

Διοικητής της ΕΥΠ για μία 5ετία, ο κ.Κοραντής μιλά πολύ ανοιχτά για τα όσα βρήκε και αντιμετώπισε στην υπηρεσία. Μιλά για τις “νόμιμες συνακροάσεις” και εξηγεί τι είναι και πως λειτουργούν τα περιβόητα “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ. Μιλά βεβαίως και για τις απρέπειες που έχουν γίνει εναντίον της ΕΥΠ, με άκρως απόρρητα έγγραφα να γίνονται φειγ βολάν σε αίθουσες δικαστηρίων!

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του.


• Ακτινογραφεί την σημερινή Τουρκία και αναλύει το παζάρι που επιδέξια κάνει έναντι της Ελλάδας.
•Μιλά για τον τρόπο που η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα.
• Μιλά για την τουρκοφοβία αλλά και την τουρκολαγνεία που έχει κυριεύσει τα ελληνικά ΜΜΕ.
• Διερωτάται γιατί είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει εθνική στρατηγική για τα μεγάλα εθνικά θέματα.
• Αναφέρεται στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Ελλάδα, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου. Χαρακτηρίζει επάισχυντη τη συμφωνία των Πρεσπών.
• Μιλάει ανοιχτά για την ΕΥΠ, τις “νόμιμες συνακροάσεις” και τα “βαλιτσάκια”, τους “συνδικαλιστές” της υπηρεσίας, τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι και τι πρέπει να αλλάξει. Και στην ΕΥΠ αλλά και στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε. Παίρνει θέση για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Militaire

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απολαυστικός ο κύριος πρέσβης... Ως συνήθως άλλωστε... Και το κυριότερο κατανοητός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]