Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «διαχρονική» κυβέρνηση


11 Νοεμβρίου 2011 - 11 Νοεμβρίου 2018. Επτά χρόνια πέρασαν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία συνέχισε και κλιμάκωσε τη μνημονιακή επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, την οποία είχε αρχίσει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους «κηπουρούς» του. Αυτή η τροπή της ιστορίας εξέθεσε -λόγω της ανακολουθίας λόγων και έργων- σχεδόν το σύνολο της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που μέχρι τότε είχε κρατήσει ψηλά το λάβαρο του αντιμνημονίου, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση η οποία είχε στόχο την πιστή τήρηση του Μνημονίου! Κι εκεί ακριβώς αρχίζει μια σειρά ατοπημάτων, παραλείψεων και εγκλημάτων εναντίον του έθνους και του λαού.

Η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου βαρύνεται μεταξύ άλλων με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το περιβόητο PSI, που σχεδίασε και υλοποίησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος (ως υπουργός Οικονομικών). Όπως έχει εξηγήσει σε άρθρο της η «δημοκρατία» (φύλλο της 11ης Δεκεμβρίου 2016), η διαγραφή τμήματος του ελληνικού χρέους του 2012 στοίχισε 97 δισ. ευρώ, ενώ με αυτό το «κούρεμα» «συντελέστηκε μια σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους που παρέμεινε στα χέρια ιδιωτών: Το χρέος αυτό διέπεται πλέον από το αγγλικό δίκαιο, γεγονός που σημαίνει πως νέο “κούρεμα” πρακτικά είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί». Το PSI ήταν τόσο «σωτήριο», ώστε κατέστρεψε και τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους που είδαν τις οικονομίες τους να εξαϋλώνονται και εξαπατήθηκαν από όλες τις αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις, οι οποίες υπόσχονταν «δίκαιη λύση» στο θέμα τους.


Από αυτή την αποφράδα για τη χώρα μας ημέρα αξίζει να μνημονευθεί και η σφοδρή αντίδραση του νυν μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωσή του έλεγε: «Το μνημονιακό μπλοκ της τριμερούς συγκυβέρνησης, με επικεφαλής τραπεζίτες και με τις ευλογίες των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης και του εγχώριου καπιταλισμού, θα συνεχίσει μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, και θα σπρώχνει διαρκώς περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία. Στο όνομα του “εθνικού στόχου” της αποπληρωμής των τοκογλύφων θα επιχειρήσει να περιστείλει κατακτήσεις χρόνων, δικαιώματα και ελευθερίες. [...] Καμιά ανοχή σε μια κυβέρνηση που δεν εκφράζει τον λαό.

Καμία ανοχή σε μια κυβέρνηση που ορκίζεται με τις ευλογίες του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου, της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ δεν έχει καμία νομιμοποίηση». Και αυτή η αντιμνημονιακή παντιέρα υπεστάλη ενώ η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη σε συνιστώσα της γερμανικής Καγκελαρίας... Τελικά, η Ιστορία απέδειξε ότι η μόνη πολιτική που παραμένει αμετάβλητη στη χώρα μας είναι εκείνη που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]