Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας (εξωτερικού) εναντίον Τσίπρα (εσωτερικού)


Του Σάκη Μουμτζή

«Τον Ιούλιο του 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό (sic). Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ το 2015 ήταν στην πραγματικότητα η επιλογή της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης». Αυτά είπε ο Α. Τσίπρας στο συνέδριο Γερμανών των σοσιαλδημοκρατών, χωρίς να πέσουν οι πολυέλαιοι να τον πλακώσουν.

Αν κάποιος δεν ζούσε λεπτό προς λεπτό εκείνο το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015, θα έλεγε «μπράβο στον πρωθυπουργό που εκτίμησε σωστά την κατάσταση». Όσοι όμως παρακολουθούσαμε από κοντά τα γεγονότα, σήμερα, διαβάζοντας αυτά που είπε ο Α. Τσίπρας είτε εξοργιζόμαστε είτε ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Και επειδή το πρώτο βλάπτει σοβαρά την υγεία, προτείνω το δεύτερο. Το γέλιο κάνει καλό.

Ο Τσίπρας είπε στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες πως είχε «καθαρό μυαλό» εκείνο το βράδυ. Μα αν είχε καθαρό μυαλό δεν θα χρειαζόταν 17 ώρες «μασάζ» από τους εταίρους μας. Αν όντως έβλεπε ευκρινώς τις συνέπειες της εξόδου από το ευρώ, από την πρώτη στιγμή θα συμφωνούσε και η υπόθεση της κυβίστησης θα έκλεινε αμέσως. Προφανώς, είχε μαύρα μεσάνυχτα για το τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που υλοποιούσε την θέληση του 61.3% του Ελληνικού λαού και χρειάστηκαν 17 ώρες για να το καταλάβει. Πάλι καλά.


Όμως προκύπτει ένα άλλο ζήτημα για την καταρρακωμένη αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που έσκιζε με έναν νόμο τα μνημόνια, δεν είχε καθαρό μυαλό; Όταν οργάνωνε με όλην την συμμορία, από τον Σεπτέμβριο του 2014 το plan b, βρισκόταν σε σύγχυση; Τότε δεν γνώριζε τις συνέπειες των σχεδιασμών του; Και το δημοψήφισμα γιατί το έκανε; Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2015 μόλις 500 εκατομμύρια χώριζαν τις δύο πλευρές από την συμφωνία. Γιατί ανακάλεσε την Ελληνική αντιπροσωπεία στην Αθήνα και επέβαλε τα capital controls; Πότε είχε καθαρό μυαλό;

Φαίνεται πως υπάρχει Τσίπρας εσωτερικού και Τσίπρας εξωτερικού, με συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας. Ο ένας του εαυτός απευθύνεται σε όσους ακόμα τον υποστηρίζουν στην Ελλάδα και ο άλλος στο ευρωπαϊκό ακροατήριο. Αν κάποιος παρακολουθεί τι λέει, θα διαπιστώσει πως με μεγάλη ευκολία μπορεί να υποστηρίξει στο εσωτερικό τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει στο εξωτερικό. Να μην εκπλαγούμε αν ξαφνικά τον δούμε να φορά και πάλι την αντιμνημονιακή φορεσιά του.

Και οι εταίροι μας δεν τον έχουν μάθει; Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Δεν τους ενδιαφέρει να τον μάθουν, από την στιγμή που τους κάνει όλες τις δουλειές. Παρέα θα κάνουν; Τον στηρίζουν γιατί είναι ο μόνος παίκτης απέναντι στον Μητσοτάκη. Τον χρειάζονται και για την επόμενη ημέρα, γιατί αυτός θα είναι ο εκφραστής του χώρου που θα αντιπολίτευεται την Νέα Δημοκρατία.

Ας γίνει σαφές. Από την στιγμή που το ΚΙΝΑΛ δεν μπόρεσε, όπως φαίνεται, να αμφισβητήσει την δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας θα είναι ο άλλος μονομάχος. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει αυτό είναι. Συνεπώς, οι εταίροι μας δεν παρακολουθούν τις εκμυστηρεύσεις του, γιατί δεν τους ενδιαφέρουν. Αυτοί θέλουν να τελειώνουν οι δουλειές τους «αναίμακτα». Το ποιος τις τελειώνει ελάχιστη σημασία έχει.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]