Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πολιτικό μανιφέστο» δια χειρός Ξένης Δημητρίου


Η αλήθεια είναι πως συνήθως οι ανακοινώσεις καταδίκης τρομοκρατικών επιθέσεων δεν ενέχουν θέση πολιτικοϊδεoλογικής στόχευσης της κοινωνίας, κυρίως όταν εκδίδονται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πολλώ δε μάλλον όταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση που επιβουλευόταν τη ζωή ενός συναδέλφου της αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της οικογένειάς του. Γιαυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η κα Ξένη Δημητρίου, σχετικά με την τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου, είναι αλήθεια πως ξένισε πολλούς:

«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει».


Αυτό το πρώτο απόσπασμα από την ανακοίνωση μας μαθαίνει δυο πράγματα:

*Πως οι τρομοκράτες βαδίζουν στο λάθος δρόμο της ωμής βίας (την οποία καταδικάζει απερίφραστα για να είμαστε ακριβείς) για να αλλάξουν τον κόσμο. Δηλαδή, εν ολίγοις έχουν επιλέξει τον λάθος, καταδικαστέο, αντιδημοκρατικό δρόμο, για να φτάσουν στο σωστά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν αγαθά κίνητρα στον δολοφονικό οίστρο τους.

*Μάθαμε επίσης πως διαφωνούμε σε όλα μαζί τους αλλά συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει ο κόσμος μας σε πολλά επίπεδα. Να συμφωνήσουμε και σε αυτό με μια διαφορά: Η εκπαιδευτική δυναμική των λόγων ενός ανώτατου εισαγγελέα μπροστά σε μια δολοφονική πράξη προφανώς (θα έπρεπε) έπεται της εκφρασθείσας επιθυμίας του να εξιχνιάσει το έγκλημα, να εμπεδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και κυρίως στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Γιατί φοβισμένος (ή βομβαρδισμένος ) εισαγγελέας είναι δεδομένο πως θα προσφέρει κακές υπηρεσίες και αυτό είναι ευθύνη (και της) κας Δημητρίου να το αποτρέψει.

Η κα Δημητρίου αντ’ αυτού επιλέξει να …ευχηθεί «ειρήνη στον κόσμο» μιλώντας σαν σε ακαδημαϊκό συνέδριο υπέρ των ειρηνικών αγώνων «για να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων».

ΥΓ: Επειδή προσωπικά η ανακοίνωση (είναι ελαφρώς αποστασιοποιημένη και) μου θυμίζει λίγο το «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα» ελπίζω αυτό να μην έχει σχέση με το γεγονός πως μεταξύ της κας Δημητρίου και του αντεισαγγελέα Ντογιάκου έχουν υπάρξει τριβές κατά το παρελθόν με πειθαρχικές διαδικασίες που είχε κινήσει η κα Θάνου σε βάρος του. Τριβές ( συνολικά όχι μονο με την κα Δημητρίου) που άνθρωποι στο Εφετείο θεωρούν ότι οδήγησαν σε ένα μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας εναντίον του επι 3ετία και εκτιμούν ότι συνετέλεσαν στα χθεσινά.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]