Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ηρωική θυσία του Κατσίφα και η στάση Τσίπρα και Μητσοτάκη


Από τον Νίκο Νικολόπουλο

Η μάνα Ελλάδα έχει τυλίξει με τη σημαία και την αγάπη της το άψυχο σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τελευταίο κατευόδιο, όπου χιλιάδες Έλληνες απέτισαν τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής σ’ έναν ανδρείο, που φύλαττε Θερμοπύλες στην πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο. Όσος καιρός κι αν περάσει η οργή δεν θα καταλαγιάσει, κι ας λέμε ότι είναι κακός σύμβουλος. Δεν καταλαγιάζει εύκολα για τη στυγνή δολοφονία από ένα από τα πολλά αλβανικά εκτελεστικά αποσπάσματα που τρομοκρατούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Θυμός και οργή δεν καταλαγιάζουν όταν έχεις απέναντί σου τον εξτρεμιστή Ράμα, που αποκαλεί τον Κωνσταντίνο «τρελό». Δεν ξεθυμώνεις όταν παρεμβαίνουν σ’ ένα άψυχο σώμα για να εξαφανίσουν τα πειστήρια του ειδεχθούς εγκλήματός τους. Οργίζεσαι για την απουσία της Ελλάδας σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Κιοτήδες και εθνομηδενιστές άφησαν τον Κωνσταντίνο βορά στην αλβανική προπαγάνδα. Έχω την πεποίθηση ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας άτυπης, κατακριτέας συνεννόησης Ελλάδας - Αλβανίας.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως φερέφωνό της την ΕΛ.ΑΣ. για να πει στον ελληνικό λαό «μην ασχολείσθε μ’ έναν έμπορο ναρκωτικών», για ν’ αλλοιώσει τα στοιχεία μιας στυγερής δολοφονίας και για να έχει χρόνο να διαχειρισθεί την οργή της ελληνικής μειονότητας. Μ’ ένα τεράστιο ψέμα, επιχείρησε να αφανίσει την ανδρεία και τον ηρωισμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα και στη συλλογική μνήμη να μείνει η εντύπωση ότι δεν ήταν παλικάρι, αλλά ένας εγκληματίας.


Οποία αποστροφή και σιχαμάρα για τους αναίσθητους, τους απαθείς, τους ανιστόρητους, τους κομπλεξικούς, που θέλουν να περιφρονήσουν και να ενταφιάσουν στο εθνικό υποσυνείδητο τον Κατσίφα και την ίδια ώρα αποθεώνουν τον Ζακ.

Η μάνα του τελευταίου βρήκε στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι, όμως, και η μάνα του Κωνσταντίνου. Αλλά την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Σουηδοί, οι Καναδοί χαλάνε τον κόσμο όταν ένας πολίτης τους δολοφονηθεί ή κρατείται αδίκως στη φυλακή από ξένη κυβέρνηση. Εμείς, επί δεκαετίες τώρα, αν και πλειονότητα, στεκόμαστε άβουλοι μπροστά στην αρνητική, διαβρωτική και εθνομηδενιστική αριστερή προπαγάνδα, που στις ημέρες μας σιγοντάρεται και από την εν Ελλάδι νεοφιλελεύθερη «κομπανία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάρτημα, δυστυχώς, του ανεθνισμού, που θεωρεί ύποπτη και φιλοφασιστική κάθε έκφραση πατριωτισμού.

Από το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς, δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες ουσιαστικής αρωγής στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Ο απλός λαός, όμως, εμπνέεται από τα παλικάρια που δίνουν και τη ζωή τους για τη σημαία, τον σταυρό, την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι ο ηρωισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ακόμα ένας σπόρος για να καρπίσει και να θεριέψει ο αγώνας εναντίον της καταδυνάστευσης των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Όσο και να θέλουν, όμως, δεν θα φύγει από τη συλλογική μνήμη η εικόνα του όμορφου, ταπεινού, φτωχού και γενναίου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έδωσε τη ζωή του συνειδητά για τα δίκαια της πατρίδας και των συμπατριωτών των Βορειοηπειρωτών.

Η τεράστια προσφορά του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι το μήνυμα που στέλνει από τον τάφο του στον δυνάστη Ράμα: Όταν πυροβολείται ο Ελληνισμός, δεν φοβάται και δεν πεθαίνει. Ξυπνά και θεριεύει.
Και στο διάβα του ο πατριωτισμός παρασύρει τον αριστερό εθνομηδενισμό και τον αφασικό νεοφιλελευθερισμό.
Ας το έχουν υπόψη τους Τσίπρας και Μητσοτάκης...

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν έχουν καμία διαφορά, ανήκουν και οι δυο στους neoliberal left. Καληνύχτα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν πούμε "καληνύχτα Ελλάδα", ας σταθούμε δίπλα σε αυτούς που προσπαθούν να πουν "καλημέρα Ελλάδα!".Γιατί υπάρχουν και αυτοί.Εκτός κοινοβουλίου φυσικά.Ίσως και εκτός του πολιτικού σκηνικού εξ ολοκλήρου. Πώς θα τους βρούμε; Τους δείχνει το ήθος και ο λόγος τους. Κι' αν δεν είναι οργανωμένοι, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, κάποια στιγμή θα (συν)οργανωθούν. Οπότε ας τους έχετε εντοπίσει από τωρα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]