Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνον η Κύπρος σώζει τον Ερντογάν


Βαθμιαία κλιμακώνεται η διεθνής απομόνωση του ταραξία τραμπούκου ισλαμοφασίστα της Μεσογείου, της Τουρκίας, πρωτοστατουσών των ΗΠΑ, με την επικουρία της Ρωσίας.

Στο πεδίο αιχμής των γεωπολιτικών αναμετρήσεων που είναι η κυπριακή ΑΟΖ, αρχίζουν οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις της ΕΧΟΝ-MOBIL και του Κατάρ (όπου εκεί συντηρεί στρατιωτική βάση η Τουρκία!) με την απόλυτη πολιτική και στρατιωτική κάλυψη της αμερικανικής κυβέρνησης. Εδώ συντάσσονται-συστρατεύονται η Γαλλία- που καλύπτει ομοίως τα συμφέροντα της TOTAL- και το Ισραήλ όπως και η Αίγυπτος, για δικούς τους λόγους.

Στο έτερο μεσογειακό μέτωπο, αυτό στην Λιβύη όπου επιχειρείται από τις Δυτικές κυβερνήσεις ιδίως ο έλεγχος ενός πυλώνα ακατάσχετης λαθρομετανάστευσης, οι εκεί διεργασίες μεθοδεύονται ερήμην της Τουρκίας που ποικιλοτρόπως έχει επιχειρήσει να αναμιχθεί προκειμένου να επιδράσει στην διαφορά Ελλάδας-Λιβύης αναφορικά με την χάραξη των ΑΟΖ τους.

Ενώ στον πόλεμο στην Συρία, η Τουρκία έχει ακινητοποιηθεί σε ένα τέλμα πολεμικών επιχειρήσεων και διπλωματικών προστριβών χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πλην όμως καθημερινά θρηνεί νεκρούς στρατιώτες της, από τους ακατάβλητους και ακαταμάχητους Κούρδους πατριώτες αντάρτες.


Όλα αυτά ενώ η οικονομική κρίση στην οποία εξωθήθηκε από τις ΗΠΑ αλλά έχει εγκλωβιστεί εξαιτίας της εμμονής στην (πληθωριστική) πιστωτική επέκταση του Ερντογάν, δεν κοπάζει.

Στα αδιέξοδα ισχυρών αντιδράσεων όπου έχουν λοιπόν ακινητοποιηθεί η τουρκική επεκτατικότητα και η νεοοθωμανική αλαζονεία του Ερντογάν, μόνον ο ενδοτισμός και η φοβικότητα των κυβερνήσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προσφέρουν αντισταθμιστικά περιθώρια ανακούφισης και ενδυνάμωσης στην Τουρκία. Και είτε η Κύπρος δια των Αναστασιάδη-ΑΚΕΛ θα εκχωρήσουν κρατική κυριαρχία είτε η Ελλάδα θα αποστεί κυριαρχικών δικαιωμάτων της (ΑΟΖ) ή/και εθνικής κυριαρχίας (Θράκη).

Στην Ελλάδα όμως ήδη υπάρχει παλλαϊκός ξεσηκωμός για την απόπειρα εκχωρήσεως της Μακεδονίας που τα χριστουγεννιάτικα φιλοδωρήματα του Τσίπρα δε μπορούν να κατευνάσουν (μπουκώσουν). Μαζί με την καθολική οργή για τα μύρια όσα σήμερα δεινοπαθούν οι Έλληνες πολίτες. Καθεύδοντας η χώρα σε εκλογές.

Οπότε, για τον Ερντογάν και την Τουρκία πιο άμεσο απτό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει από την μειοδοσία στην Κύπρο.

Οι Κύπριοι πολίτες, οι Κύπριοι πατριώτες, οι Κύπριοι αδελφοί μας, συνάδουν;

Νίκος Καραβαζάκης
Βήμα Σαρωνικού



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]