Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Φωτιά» στη Μαύρη θάλασσα


Σοβαρό επεισόδιο Ρωσίας – Ουκρανίας

Η Ρωσία απέκοψε την πρόσβαση στην Αζοφική από την Μαύρη Θάλασσα, μέσω των στενών του Κερτς. Νωρίτερα οι Ρώσοι επιχείρησαν να σταματήσουν τρία ουκρανικά σκάφη που έπλεαν από την Οδησσό προς τη Μαριούπολη, εμβολίζοντας μάλιστα το ένα από αυτά.

Η Ρωσία εμπόδισε την πρόσβαση των πλοίων μέσω των στενών του Κερτς, με την τοποθέτηση ενός εμπορικού πλοίου στην θαλάσσια δίοδο, σύμφωνα με την αναφορά της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το Reuters η ρωσική τηλεόραση αναφέρει ότι το ρωσικό εμπορικό σκάφος έχει αποκλείσει τη διέλευση του πορθμού, ενώ ρωσικά ελικόπτερα υπερίπτανται της περιοχής.

Ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών στην Κριμαία

Ένταση στην Κριμαία όπου πλοία του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού άνοιξαν πυρ κατά ουκρανικών που επιχείρησαν να διασχίσουν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στην περιοχή του Κερτς. Ουκρανός ναύτης φέρεται να έχει τραυματιστεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει συγκαλέσει έκτακτο πολεμικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδεται, το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας είχε ενημερώσει τις ρωσικές Αρχές ότι ουκρανικά πολεμικά πλοία αναμένεται να περάσουν από τον Πορθμό του Κερτς, αλλά παρόλα αυτά άνοιξαν πυρ.


Ουκρανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει ενισχύσεις και διάσωσης στο στενό Kerch μετά τις συγκρούσεις με την Ρωσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έχει συγκαλέσει εκτάκτως υπουργικό πολεμικό συμβούλιο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας διέσχισαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα, περνώντας από τη Μαύρη Θάλασσα στο Στενό του Κερτς, ωθώντας τις ρωσικές αρχές να αναπτύξουν τα δικά τους πλοία για να σταματήσουν τους εισβολείς.

Ο ρωσικός στρατός απάντησε με πολεμικά αεροσκάφη στα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας που διέσχισαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, προσπαθώντας να περάσουν από το Στενό του Κερτς.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, δύο αεροσκάφη Su-25 εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στη Γέφυρα της Κριμαίας που εκτείνεται στο Στενό, ενώ ελικόπτερα Ka-52 πετούσαν πάνω από τα ουκρανικά πλοία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]