Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δικαιοσύνη και λαχεία σκορπίζουν πλέρια ευτυχία!


Κι αν σου κάτσει να έχεις μαϊμουδίσει τη «λίστα Λαγκάρντ» και να μην πας ούτε μια μέρα φυλακή;

Θυμάστε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου; Αν όχι, κοιτάξτε πρώτα τη φωτογραφία που κοσμεί το παρόν και ύστερα την τσέπη σας. Ο άνθρωπος που εικονίζεται στη φωτογραφία είναι εκείνος που υπέγραψε με διπλόφαρδη τζίφρα το πρώτο Μνημόνιο - εκείνο το οποίο μας έσωσε, ως έθνος μιλάμε, από τη μεγαλύτερη μάστιγα του ανθρωπίνου πολιτισμού: τα χρήματα. Τα ξεφορτωθήκαμε για τα καλά. Οσοι ήθελαν να τα ξαναδούν -έστω με τη μορφή μισθοδοσίας- ξενιτεύτηκαν.

Επίσης το πρώτο Μνημόνιο μας ανακούφισε για τα καλά, αφού μας έβγαλε από μια αφόρητη αγγαρεία: να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας.
Από τότε που το υπέγραψε ο τύπος στη φωτό (δείτε τον καλά, να μην τον λησμονείτε), μας κατσικώθηκαν οι ξένοι στην Ελλάδα κι αποφασίζουν αυτοί για εμάς.

Πού να κάτσεις τώρα να αγχώνεσαι για προϋπολογισμούς κι άλλα τέτοια επιστημονικά;
Σ' τα έγραφε ο Σόιμπλε κι είχες το κεφάλι σου αδειανό από έγνοιες και μέριμνες.
Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι και το στομάχι αδειανό έμενε, αλλά ας προσπεράσουμε τις γκρίνιες και τις λεπτολογίες, τις ενασχολήσεις με ασήμαντα και ανθυποτριτεύοντα ζητήματα.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αυτό το τεφαρίκι με το μειλίχιο και ελαφρώς μπλαζέ υφάκι, δικάστηκε για νόθευση εγγράφου για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», από την οποία, ωωω μα τι σύμπτωσηηη, έλειπαν ονόματα συγγενών του!
Η αυθεντική λίστα, αυτή των Γάλλων, τα περιελάμβανε και αυτή που παρέλαβε το ελληνικό ΣΔΟΕ, περιέργως, τα παρέλειπε!

Ο Παπακωνσταντίνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά για πλημμεληματάκι. Ευτυχώς, παρανόμησε λίγο. Δεν ήταν δα και καμιά κακούργα καθαρίστρια να πλαστογραφήσει απολυτήριο δημοτικού και να φάει 10 χρόνια φυλακή κατακέφαλα.

Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ», του επιβλήθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή, ενός έτους, με τριετή αναστολή, οπότε αποχώρησε ελεύθερος από το δικαστήριο.

Η κακούργα η καθαρίστρια φτωχή δεν είναι;
Αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα του Παπακωνσταντίνου.
Πήγε μέσα, στο μπαλαούρο.

Η (ελληνική) Δικαιοσύνη και τα λαχεία σκορπίζουν πλέρια ευτυχία.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]