Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοσκοπήσεις: Ένας όμορφος αγγελικός κόσμος


H περιπέτεια των Ελληνικών Hoaxes

H εταιρεία Voxpop Analysis έκανε την εμφάνισή της μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του Κ. Βαξεβάνη, δημοσιοποιώντας δημοσκοπήσεις με κοινό χαρακτηριστικό την… άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αποκαλύφθηκε μετά από παρέμβαση των Ελληνικών Hoaxes ότι ούτε στα μητρώα εταιρειών ήταν εγγεγραμμένη ούτε μεθόδους δημοσκοπικές ακολουθούσε. Αλλά…

Έντονα ερωτήματα προκύπτουν από τους χειρισμούς που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας Voxpop Analysis, η οποία εμφανίσθηκε ξαφνικά να πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Documento του Κ. Βαξεβάνη και δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια δυναμική μείωσης της διαφοράς με τη Ν.Δ.

Όπως αποκαλύπτουν τα Ελληνικά Hoaxes που προσέφυγαν, έχοντας έννομο συμφέρον, στο ελεγκτικό όργανο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) η αρχική παραπομπή της εν λόγω εταιρείας στο ΕΣΡ κατέληξε σε παρωδία.

Και αυτό διότι η παραπομπή ξαφνικά αναιρέθηκε από το ίδιο το Ελεγκτικό όργανο, που λειτουργεί με πρόεδρο τον πολιτικό επιστήμονα και ομότιμο καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλο.


Στην ιστοσελίδα αποτυπώνεται όλο το ιστορικό της υπόθεσης. Πώς ξεκίνησε για ποιο λόγο τα Ελληνικά Hoaxes ενεπλάκησαν και πως τελικά κατέληξε η αρχική παραπομπή να αναιρεθεί.

Και μάλιστα από το δια νόμου αρμόδιο ελεγκτικό όργανο. Που τη μια παραπέμπει τη υπόθεση στο ΕΣΡ και την άλλη αναιρεί την ίδια την απόφασή του αφού μετά από΄4 μήνες η εν λόγω εταιρεία δέχθηκε να γίνει έλεγχος.

Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος και στις δημοσκοπήσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σχέσεις είναι… υψηλού επιπέδου. Τουλάχιστον στα ελληνικά Hoaxes επέστρεψαν τα 500 ευρώ του παραβόλου που πλήρωσαν για την παράσταση στο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο.

Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]