Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαοπλάνου... τέλος;


Λένε πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο πισινός της. Κάτι που ισχύει στο ακέραιο για τον μεγάλο ηγέτη της... αριστεράς που θα μας λύτρωνε από τα μνημόνια, τα κοράκια, το διεφθαρμένο - παλιό πολιτικό σύστημα κι άλλα τινά.

Όπως διαπιστώσατε όμως όχι μόνο δεν απάλλαξε την Ελλάδα από το τέλμα που υποτίθεται ότι την είχαν οδηγήσει οι προηγούμενοι, αλλά την υποδούλωσε μέχρι το 2060... και βλέπουμε στις ορέξεις των αποικιοκρατών - δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων της κατ' ευφημισμό ελληνικής ελίτ.

Την ίδια στιγμή λόγω των... αριστερών πολιτικών αδιεξόδων του, μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κακέκτυπο προοδευτικότητας μέσω του οποίου αναδύθηκαν από τα λαγούμια τους όλα τα λούμπεν στοιχεία παντός επιστητού, που υπό διαφορετικές συνθήκες ούτε καν θα τολμούσαν να ξεμυτίσουν καθώς οι ντομάτες στα κεφάλια τους θα ήταν η επιεικέστερη αντίδραση από τον κόσμο.

Παράλληλα, καθώς ως γνωστόν το μαγαζί είναι γωνία και δεν αρκεί μόνο ο οικονομικός του έλεγχος αλλά κι ο γεωπολιτικός, έσπευσε απλόχερα να παραδώσει κι αυτόν στα λατρεμένα του κοράκια.

Στο μεταξύ τους έκανε και την χάρη να μειώσει τα εργατικά κόστη τους ανοίγοντας τα σύνορα, κατακλύζοντας την Ευρώπη με πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους που δέχτηκαν απλόχερα την ελεημοσύνη που τους πρόσφεραν οι... φιλεύσπλαχνοι Ευρωπαίοι.


Για υγεία, παιδεία, κοινωνική συνοχή, ασφάλεια, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. Λίγο ακόμη... και θα δεχτούμε τους επαίνους του συντρόφου Μαδούρο.

Δεν έγιναν όμως όλα τα παραπάνω μάταια. Ο λαοπλάνος επιβραβεύτηκε γενναιόδωρα για τις υπηρεσίες του. Κι από εκεί που η Ελλάδα φλέρταρε με το grexit, αίφνης εν μία νυκτί ξεφορτώθηκε τα μνημόνια.

Δεν πειράζει που οι μισοί Έλληνες βουλιάζουν στα χρέη, οι τράπεζες είναι έτοιμες να κλείσουν και η χώρα έχει φάει πόρτα από τις αγορές. Ο Αλέξης... να κερδάει και τα υπόλοιπα θα ρυθμιστούν εν ευθέτω χρόνω.

Βέβαια τα κοράκια για να κρατήσουν όρθιο το γιουσουφάκι τους και να μην τον πνίξουν τα παραπάνω, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την αποικιοποίηση της Ελλάδας, του επέτρεψαν να μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Έτσι μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια αφαίμαξης ο λαοπλάνος άλλαξε προσωπείο κι από ανάλγητος φορομπήχτης εμφανίζεται ως προστάτης του αδύναμου και καθημαγμένου από την λιτότητα λαού. Σήμερα στη βουλή, θριαμβολογώντας για τα επιδόματα - ψίχουλα που δίνει, φόρεσε το καινούργιο προσωπείο της «ταξικής μεροληψίας που αφορά τους πολλούς», την ώρα που ο Αλέκος Αλαβάνος με δηλώσεις του τοποθετούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό πιο δεξιά από τη ΝΔ.

Μπορεί η ποσόστωση να μην είναι και τόσο δίκαιη, διότι του πήρε δέκα και τους επιστρέφει ένα, αλλά επ' ουδενί δεν μπορεί να πει ότι του έπιασε τα οπίσθια και με τα δύο χέρια πετώντας το μέλλον και τις ελπίδες του στα σκουπίδια.

Και προς επίρρωση της έγνοιας του για αυτόν, του προσφέρει και διασκέδαση ρίχνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους στην αρένα της επιλεκτικής σκανδαλολογίας.

Και κάπως έτσι ο λαοπλάνος ευελπιστεί να τον κοροϊδέψει και πάλι μπας και γλυτώσει το επερχόμενο εκλογικό μαύρισμα.

Ποιος ξέρει, ίσως ο εκμαυλισμός των Ελλήνων έπειτα από 10 χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης να τους κάνει να λειτουργήσουν συμφεροντολογικά και τελικά να το γλυτώσει.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα είναι.. ο λυτρωτής που μας παρουσίαζε το σύστημα.

Αλλά ακόμη ένα γρανάζι του κατεστημένου που το χρησιμοποιεί για να κάνει την Ελλάδα μικρότερη.

Ένας... τελειωμένος σωτήρας που το μόνο που θα του έχει απομείνει θα είναι η ικανότητα να λέει... πειστικά ψέματα.

Ωστόσο, υπάρχει η λύση για να αποτραπεί η εν λόγω εξέλιξη κι ο λαοπλάνος να οδηγηθεί στα πολιτικά Τάρταρα, απαλλάσσοντας την Ελλάδα από την παρουσία του.

Οι Έλληνες, παρά την δυστυχία τους, να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της λαϊκίστικης παροχολογίας και των φρούδων ελπίδων και να επιλέξουν αυτούς, έστω κι αν διαφωνούν, που ναι μεν δεν αποτελούν πανάκεια για το τέλμα της χώρας αλλά τουλάχιστον θα την επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Tο μη χείρον βέλτιστον.

ΥΓ. Ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε κάποια άλλη χειροπιαστή εναλλακτική. Αν και δεν νομίζουμε ότι υπάρχει...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν υπήρχε μια πατριωτική κυβέρνηση όπως της Ιταλίας ο λαοπλάνος με την παρέα του θα ξαναγύριζε στο 4%. Σωστά γράφετε "Tο μη χείρον βέλτιστον" για την ΝΔ και τον αρχηγό της που ταυτίζεται πολλές φορές με τον Τσίπρα.
    Όσο για τους Έλληνες ολιγάρχες και την Ελληνική ελίτ έπαθαν τόσο μεγάλη καταστροφή που δεν την περίμεναν, όταν υποδέχθηκαν το ΔΝΤ που έκοψε τους μισθούς-συντάξεις και χάρηκαν ιδιαίτερα οι ηλίθιοι και εξ αιτίας αυτού και της αύξησης της φορολογίας συνέπεια της φτώχειας έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους ή πουλήθηκαν σε ξένους.
    Δεν τους λυπάμαι καθόλου, εμείς οι απλοί πολίτες τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]