Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Xιλιάδες προσλήψεις στα hotspots με fast track διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ


Σε χιλιάδες προσλήψεις στα hot spots, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και μέσω επιτροπών του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα σύμφωνα με την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 1575 επιλεγέντες θα υπογράψουν 18μηνες συμβάσεις με τη δυνατότητα εξάμηνης παράτασης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο πολλάκις έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση, εμφανίζεται ως ο απόλυτος διαχειριστής των 2.400 προσλήψεων στα hot spots εκ τω οποίων οι μισές τουλάχιστον βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ρεπορτάζ επικαλείται καταγγελίες των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φανερώνουν μια σειρά προβληματικούς χειρισμούς μέσω του προγράμματος ευρωπαϊκού προγράμματος «PHILOS» για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για 1.575 θέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση του προσφυγικού. Η δαπάνη για τη συνέχιση του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και βαραίνει πλέον τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων ένα από τα κριτήρια που αυξάνουν τα μόρια του υποψηφίου είναι η προϋπηρεσία σε πληθυσμό προσφύγων, κάτι που κάνει κύκλους να θεωρούν την «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στις προσλήψεις σχεδόν βέβαιη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]