Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ορθοπολιτικός οδηγός αρθρογραφίας


Δεν έχει σημασία να σε διαβάζουν οι πολλοί. Προέχει να μην ενοχλούνται οι λίγοι με όσα γράφεις

Σήμερα θα κάνουμε μαθήματα σύγχρονης νεοταξικής «δημοσιογραφίας», εξετάζοντας τους τρόπους γραφής και μετάδοσης γεγονότος που απασχόλησε την επικαιρότητα. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τη ληστεία που έγινε σε κοσμηματοπωλείο στην Πανεπιστημίου.

Εκδοχή α (προχωρημένα αντιρατσιστική): Ακόμα ένα φαινόμενο ρατσισμού και σεξισμού στην καρδιά της Αθήνας. Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, αντιλαμβανόμενος ότι τα ληστά (σ.σ.: Προσοχή! Oχι ληστές, είναι σεξιστικό να αρσενικοποιούμε και τα 62 φύλα) δεν είναι γκέι, τρανς, κροστζέντερ διεμφυλικοί, κρόσφιτ, μπαϊσέξουαλ και μπάι νάιτ, ΔΕΝ τους επιτέθηκε για να τους χτυπήσει!

Ο σεξιστής ιδιοκτήτης, διακρίνοντας ότι τα ληστά είναι ομοϊδεάτα του, τα άφησε να φύγουν ανενόχλητα με τη λεία τους, η οποία πιθανότατα θα χρηματοδοτήσει ακροδεξιά, ομοφοβική, ισλαμοφοβική, συντηρητική εγκληματική οργάνωση.


Εκδοχή β: Το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας έλαβε χώρα δράση ιδιοποίησης κοσμημάτων χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οι νέοι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων αποχώρησαν από το κατάστημα με τις μοτοσικλέτες τους, χωρίς να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα στο τόσο ταλαιπωρημένο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εκδοχή γ (σχετικά ακριβής, στα όρια ακροδεξιού παραληρήματος, σώζεται μόνο από τη θετική αντιμετώπιση των ληστών): Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πανεπιστημίου. Ευτυχώς οι ληστές κατόρθωσαν να διαφύγουν ανενόχλητοι με τη λεία τους, χωρίς να τραυματιστούν σε συμπλοκή ή να συλληφθούν από την Αστυνομία.

Εκδοχή δ: Δωρική ανάρτηση σε αγωνιστική ιστοσελίδα με πινελιές γλαφυρότητας, όπως διδάσκεται στα ΙΕΚ Σόρος: Επιτυχής η επιχείρηση απαλλοτρίωσης των κοσμημάτων από καπιταλιστική φιδοφωλιά της Πανεπιστημίου.

Εκδοχή ε (ύπουλο κείμενο. Αφήνει στο αέρα μεθάνιο υποψιών για τις πολιτικές απόψεις του ιδιοκτήτη ή την ιδεολογική ταυτότητα των δραστών): Θρασύτατη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εθνικιστική οργάνωση. Οι μαυροντυμένοι ληστές, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ίδιο και το προσωπικό του κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας. Εντύπωση προκαλεί στις Αρχές η επιλεκτικότητα αλλά και η γνώση των γυμνασμένων ληστών, που κινήθηκαν με στρατιωτική ακρίβεια στον χώρο, για τα σημεία όπου φυλάσσονταν τα αντικείμενα αξίας.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]