Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η οριστική ρήξη με Γκρούεφσκι και το ταξίδι στη Μόσχα χωρίς Κοτζιά


Η καταδίκη του Ν. Γκρούεφσκι φάνηκε αρχικώς ότι αποτελεί μήνυμα στο κόμμα του να συμβιβαστεί. Μάλλον όμως πρόκειται για οριστική ρήξη, με τον διάδοχό του Μίτσκοσκι να αρνείται συμμετοχή του VMRO στην αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων.

Γι’ αυτό και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook: «Αν σας προτείνουν να κάνετε οποιαδήποτε παραχώρηση που θα ήταν επιζήμια στα εθνικά συμφέροντα, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον μου ή να χαλαρώσουν οι πολιτικές διώξεις εναντίον μου, παρακαλώ, χωρίς σκέψη, χωρίς δισταγμό, να αποφασίσετε την απόρριψη μιας τέτοιας απρεπούς πρότασης».

Το μόνο που μένει, είναι μετά την εμφάνιση φράξιας στο VMRO, να υπάρξει διάσπαση του κόμματος για να συντελεστεί η αναθεώρηση, προς απάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων, όπως προβλέπει η συμφωνία. Πληροφορίες από τα Σκόπια, φέρουν την ύπαρξη αποστατών, αλλά όχι στον αριθμό 11 που απαιτείται για να συμπληρωθεί ο αριθμός 180.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση των παρασκηνιακών ενεργειών. Μόνο που η Μόσχα δεν θέλει ούτε να δει ζωγραφιστό τον Κοτζιά, και τον Τσίπρα θα συνοδεύει ο… Κατρούγκαλος [λες να προτείνει στους Ρώσους κάποιο νόμο για τις συντάξεις; Ή να προστατέψει αδικημένες Ρωσίδες καθαρίστριες; Τι άλλο μπορεί να κάνει;]


Απίστευτη προκλητικότητα από τον Αλβανό βουλευτής Pjerin Ndreu, με την παρέα του, που αποπειράθηκαν να βγάλουν φωτογραφία με την αλβανική σημαία και το σήμα του αετού, μπροστά στο κτήριο του κοινοβουλίου της Σερβίας. Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το υπερπολυτελές Range Rover που οδηγούσε ο Ndreu για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Αρχικά ο Αλβανός πολιτικός αρνήθηκε την ύπαρξη της επίμαχης φωτογραφίας, όταν όμως στριμώχτηκε αποδέχθηκε πως ο φίλος του τράβηξε την φωτογραφία και αυτός με την σειρά του έδωσε το κινητό του στους αστυνομικούς για να την σβήσουν και να λήξει το περιστατικό.

Τελικά, το σχίσμα στην Ορθοδοξία δεν θα αποφευχθεί. Στο πλευρό της Μόσχας βρέθηκε το Πατριαρχείο της Αντιόχειας, αρνούμενο εμμέσως την αυτοκεφαλία σε Εκκλησία της Ουκρανίας. Αναμενόμενη κίνηση, αφού οι χριστιανοί της Συρίας βρισκόταν στο πλευρό του Άσαντ, ενώ το Πατριαρχείο Κ/Πολης και η Ελλάδα, εναντίον του, με επίσημες δηλώσεις Βενιζέλου και Αβραμόπουλου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας ζητά από την Αγιότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη να συγκαλέσει επειγόντως συνάντηση όλων των επικεφαλής των τοπικών Εκκλησιών για να συζητήσουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στον Ορθόδοξο Κόσμο, να παραχωρήσουν Αυτοκέφαλο σε νέες εκκλησίες».

Η Εκκλησία της Αντιόχειας εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα της Ορθοδοξία με τη λήψη μιας συμφωνημένης απόφασης επί του θέματος, που θα αρνηθεί φυσικά ο κ. Βαρθολμαίος.

Αν και σήμερα η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει επιτύχει την κάλυψη του 60% των αναγκών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (για την ιστορία, η ελληνική αμυντική βιομηχανία καλύπτει μόλις το 9% των εξοπλιστικών αναγκών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων) δεν φαίνεται ότι μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες που επιφέρει η κατάρρευσης της τουρκικής λίρας στην εξέλιξη των εγχώριων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τον Δεκέμβριο αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση των παρασκηνιακών ενεργειών. Μόνο που η Μόσχα δεν θέλει ούτε να δει ζωγραφιστό τον Κοτζιά, και τον Τσίπρα θα συνοδεύει ο… Κατρούγκαλος [λες να προτείνει στους Ρώσους κάποιο νόμο για τις συντάξεις; Ή να προστατέψει αδικημένες Ρωσίδες καθαρίστριες; Τι άλλο μπορεί να κάνει;]"


    Ο τσιπρας θα παει για να παρακαλεσει να μην βαλουν ΒΕΤΟ οι Ρωσοι στην επαισχυντη Συμφωνια!

    Αυτο ομως αποκλειεται ,διοτι δεν θελουν οι Ρωσοι τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ .

    Και απο την στιγμη που το δημοψηφισμα δικαιωνει τους Ρωσους, ακομα και αν υπερψηφιστει η

    Συμφωνια στη σλαβικη βουλη,οι Ρωσοι θα επικαλεστουν πραξικοπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]