Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακηρύσσει Σχισματικό τον Βαρθολομαίο


Διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

»Η άρση του αναθέματος του Φιλάρετου αναγκάζει την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να διακόψει την ευχαριστιακή Κοινωνία με την Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε ο Γραμματέας τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών » ανακοινώνει το ρώσικο πρακτορείο interfax.

Προηγουμένως αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε προειδοποιήσει ότι η απάντηση της θα είναι σκληρή κι αποφασιστική προς την Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα σήμερα το Φανάρι με νέα του Συνοδική Απόφαση δεσμεύεται να παραχωρήσει Αυτοκεφαλία στο Σχισματικό Πατριαρχείο Κιέβου και ν΄αποκαταστήσει σε κανονικότητα τον ψευδο-πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο….


Το κείμενο της διακήρυξης που διανεμήθηκε στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει ότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης ακυρώνει την απόφαση υπαγωγής της Μητρόπολης του Κιέβου στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας του 1686. Έτσι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχωρά στην παροχή Αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας.
Η Σύνοδος επίσης κατάργησε το ανάθεμα του επικεφαλής του Πατριαρχείου Κίεβου, Φιλάρετ Ντενίενκο και του επικεφαλής της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Μακάριου Μάλτιτς.

DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]