Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυσική, βιολογία και Βασίλης Λεβέντης


Η Ένωση Κεντρώων κλυδωνίζεται σαν το κανό του Γιώργου Παπανδρέου εν μέσω κυκλώνα. Γιατί; Η επιστήμη έχει τον λόγο!

Σύμφωνα με τον διαπρεπή φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, το σύμπαν είναι μια ανακατανομή τού τίποτα. Συγκεκριμένα, ο κ. Νανόπουλος γράφει:
«Το σύμπαν προέρχεται από (ή εμφανίστηκε σαν) μια αυθόρμητη (spontaneous) κβαντική διακύμανση του “τίποτα” ή καλύτερα από το κβαντικό κενό. [...] Ο μηδενισμός της ολικής ενέργειας του σύμπαντος καθιστά προφανώς δυνατή την “εμφάνιση” του σύμπαντος από το “τίποτα”, χωρίς να παραβιάζεται η αρχή της διατήρησης της ενέργειας. Είναι μεγάλο ευτύχημα για όλη τη “Μεγάλη Εικόνα”, που παρουσίασα, ότι τα πειραματικά-παρατηρησιακά δεδομένα δείχνουν ότι η ολική ενέργεια του σύμπαντος είναι μηδέν! Τελικά, όπως είπα πριν από δέκα χρόνια: “Είμαστε μια ανακατανομή του τίποτα”».
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία», Δημήτρης Νανόπουλος - Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Εκδόσεις Καστανιώτη).
Όπερ μεθερμηνευόμενο: Αν όλα είναι βάλε λίγο, βγάλε λίγο μέχρι η σούμα να γίνει ζερό, τότε και η Ένωση Κεντρώων ακολουθεί το συμπαντικό μονοπάτι του μηδενισμού του κοντέρ. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι και να ανησυχήσουμε κάτι άλλο θα νιώσουμε στην πορεία για να ισοφαριστεί η ανησυχία μας και η τελική σούμα να παραμείνει μηδέν.


Ας εξετάσουμε τώρα το φυλλορρόημα του κόμματος του κ. Λεβέντη υπό το πρίσμα της βιολογίας και συγκεκριμένα έχοντας κατά νου το φαινόμενο της ομοιόστασης. Ομοιόσταση είναι «η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί σταθερές τις συνθήκες του εσωτερικού του περιβάλλοντος (θερμοκρασία, συγκεντρώσεις διάφορων συστατικών κ.τ.λ.), παρά τις εξωτερικές μεταβολές».

Δηλαδή, ακόμα κι αν απόξω συμβαίνει τουρλουμπούκι, μέσα ο οργανισμός προσπαθεί να επιστρέψει στα συνηθισμένα του. Συνηθισμένη κατάσταση για την Ένωση Κεντρώων είναι να βρίσκεται εκτός Βουλής και ο πρόεδρος να επιμορφώνει το πανελλήνιο (και να το ψυχαγωγεί - με την καλή έννοια) μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με σοβαρούς τε και χαβαλέδες τηλεθεατές. Συνελόντι ειπείν, τα πρώτα δεδομένα που διαθέτομεν από τον πολιτικό και κομματικό αντιδραστήρα του εργαστηρίου «Ωραία Ελλάς» δείχνουν πού οδεύει, αναπόφευκτα, η Ένωση Κεντρώων.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]