Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλί Αχμέτι: Θα ξεπεράστει το απαραίτητο όριο του 51% στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ


«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής μόνο για τις δυο χώρες μας αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη», επισημαίνει ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ DUI, Αλί Αχμέτι, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα.

«Δεν είναι επωφελής (η συμφωνία) μόνο για τις δυο χώρες μας αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, είναι επίσης επωφελής για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ηττημένοι σε αυτή τη συμφωνία, μπορεί να υπάρξουν μόνο νικητές. Φυσικά αυτός είναι ένας συμβιβασμός και σε κάθε συμβιβασμό οι πλευρές δεν είναι ικανοποιημένες. Δεν υπάρχει ιδανικός συμβιβασμός. Όπως δεν μπορείς να βρεις μια ιδανική συμφωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Από τα κεντρικά γραφεία του DUI στο Τέτοβο, ο Αλί Αχμέτι, τονίζει πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών», είναι προς όφελος της Ελλάδας και των Σκοπίων, «είναι πολύ σημαντικό και οι δύο χώρες να ξεπεράσουν τις διαφορές που είχαν. Και μεταξύ των χωρών μας να υπάρξει μια βιώσιμη σχέση, μια καλύτερη οικονομική σχέση, και φυσικά η χώρα σας, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς, να μας βοηθήσει στην ευρωατλαντική μας πορεία».

Αναφερόμενος στου πολίτες των Σκοπίων, ο πρόεδρος του DUI, πιστεύει πως «το δίλημμα προς το παρόν είναι εάν θα πετύχουμε το απαραίτητο όριο του 51% αλλά δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ως προς το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες».


«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλώς για τη συμφωνία [...] Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ευρωπαϊκές αξίες, για το εάν θα είμαστε μια χώρα που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ή όχι», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αλί Αχμέτι, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας εκατέρωθεν των συνόρων, δηλώνει πως δεν ανησυχεί καθώς, όπως τονίζει, είναι δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν την άποψή τους. Θεωρεί δε ότι η δυσαρέσκεια και στις δύο πλευρές προέρχεται από την αντιπολίτευση, αλλά υπογραμμίζει πως μετά την επικύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας όλοι είναι υποχρεωμένοι να τη σεβαστούν.

Ο ηγέτης του DUI είναι επίσης ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στο νόμο για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης σε όλη την επικράτεια, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου, με αφορμή και τις τελευταίες συζητήσεις περί ανταλλαγής εδαφών, λέει ότι είναι αναγκαία η καθιέρωση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και η οριοθέτηση των συνόρων Σερβίας-Κοσόβου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]