Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Θερμός” στα ελληνοτουρκικά ο υπόλοιπος Σεπτέμβρης


Οι Τούρκοι βγαίνουν στο Αιγαίο για να προκαλέσουν

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς μόλις ένα 24ωρο από τις απόπειρες τουρκικών μαχητικών να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο Σινούκ στο οποίο επέβαιναν η υφυπουργός Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει από την Τετάρτη περιοχή που καλύπτει το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και της Ρω.

Όπως αναφέρεται στη NAVTEX 0907/18 τα τουρκικά σκάφη θα πραγματοποιήσουν άσκηση έρευνας και διάσωσης. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα της δικαιοδοσίας των ελληνικών σωστικών μέσων στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, που πολλές φορές και πάντα παρανόμως έχει αμφισβητήσει.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι Τούρκοι εκδίδοντας παράνομες NAVTEX έχουν δημιουργήσει σύγχυση σε παραπλέοντα σκάφη θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η τουρκική άσκηση τουλάχιστον από πλευράς συντεταγμένων επικαλύπτει ελληνική περιοχή, ελληνικά χωρικά ύδατα και ελληνικό εναέριο χώρο, παρά τις επισημάνσεις πως θα γίνει εκτός «ξένων χωρικών υδάτων».


Ήδη η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με άλλη NAVTEX διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ προχώρησε ξανά σε ενεργοποίηση του πεδίου βολής που έχει δεσμεύσει κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών μεταξύ Χίου, Αη Στράτη και Σκύρου για βολές από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου αλλά και από 30 έως 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο κάθε πρόκληση των Τούρκων δεν μένει αναπάντητη τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. Είναι άλλωστε γνωστό πως η πρόσκαιρη καλοκαιρινή μείωση των προκλήσεων δεν προκάλεσε την παραμικρή χαλάρωσε σε όλες τις κρίσιμες μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]