Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογοήτευση από τη συνεργασία Ελλάδας - Γερμανία στην φοροδιαφυγή


Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στην συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και του κρατιδίου της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής. Στόχος της ήταν Γερμανοί εφοριακοί υπάλληλοι να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους στην οικοδόμηση μιας πιο λειτουργικής και αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης: «'Γερμανικά ιδιαίτερα στους Έλληνες στα φορολογικά' ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Bild τον Ιανουάριο του 2016.

Με μεγάλη προβολή ο τότε υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτό πριν από δυόμιση χρόνια. Εφοριακοί με ελληνικές ρίζες θα πήγαιναν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην ενίσχυση του φορολογικού μηχανισμού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τότε τον υπουργό Οικονομικών διαβεβαιώνοντάς τον ότι «ήρθε η μέρα να πληρώσουν οι φοροφυγάδες». Αλλά τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Το WDR ρώτησε το υπουργείο Οικονομικών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας τι έγινε με αυτή τη συνεργασία. Μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε μόνο μια προπαρασκευαστική συνάντηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και επισήμανε ότι κατά βάση η συνεργασία με τις ελληνικές οικονομικές υπηρεσίες συνεχίζεται. Ωστόσο του χρόνου θα είναι σε θέση να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα πρότζεκτ και τον αριθμό των συμμετεχόντων. Τότε όμως θα έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια χωρίς να έχουν συμβεί πολλά πράγματα.

Σε συνέντευξη προς το WDR o εμπνευστής του εγχειρήματος Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς δήλωσε: «Θα ήταν πολύ κρίμα εάν δεν συνεχιστεί αυτό που ξεκινήσαμε». Κατά τη διάρκεια της θητείας του 50 Έλληνες εφοριακοί υπάλληλοι επισκέφθηκαν τη Β. Ρηνανία Βεστφαλία για να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. Εάν η τοπική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων είχε κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές το 2017, τότε ο ίδιος θα είχε αναπτύξει ακόμη περισσότερο αυτό το πρόγραμμα, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]