Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ενδεχόμενο "Μακεδονικής Εκκλησίας" πριν το δημοψήφισμα των Σκοπίων


"Σπόντα" με γνωστό-άγνωστο αποδέκτη, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

"Θυμήθηκε" τα αριστερά του ο αρχιεπίσκοπος; Πάντως, αν τα είπε για να τ’ ακούσει και ο πρωθυπουργός, λάθος κατεύθυνση. Ο Α. Τσίπρας δεν φοβάται αυτούς που κάνουν ότι μας αγαπούν. Τόσα και τόσα του έχουν δώσει. Και όσο είναι καλό παιδί και πρόθυμο, δεν φοβάται κανέναν.

Από τον σκοπιανό Τύπο: «Καλά πληροφορημένες πηγές κοντά στην Ιερά Σύνοδο της "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" ισχυρίζονται ότι έλαβαν υπόσχεση από ορισμένες εκκλησιαστικές δομές στη γειτονιά, ότι μια διαδικασία αναγνώρισης της "μακεδονικής εκκλησίας" θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από δημοψήφισμα». Αυτό σε αντάλλαγμα της σιωπής της Εκκλησίας και των επισκόπων κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, δηλαδή να εκφράσουν οποιαδήποτε γνώμη.

Όταν γράφεται "ορισμένες εκκλησιαστικές δομές στη γειτονιά", και με δεδομένο ότι το Πατριαρχείο Σερβίας και η Εκκλησία της Ελλάδας με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχθούν την σκοπιανή Εκκλησία, ως "μακεδονική" -η αναγνώριση από την Βουλγαρία δεν είναι σημαντική-, μένει μόνο το Πατριαρχείο ΚΠόλεως. Και με δεύτερο δεδομένο ότι το Φανάρι επιβιώνει χάρη στις ΗΠΑ, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα, ποιοι έδωσαν την υπόσχεση και ποιοι θα την υλοποιήσουν.


Απορία: Η Τουρκία έχει διαλύσει τον στρατό της. Ό,τι έχει απομείνει το στέλνει στην Συρία. Πώς είναι σίγουρη ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει κάποτε στις προσβολές που υφίσταται καθημερινά. Πιστεύει ο Ερντογάν ότι έχει να κάνει με γιουσουφάκια; Μπα… Με τον Καμμένο στο ΥΠΕΘΑ πώς μπορεί να του πέρασε τέτοια ιδέα;

Γέμισε φωτογραφίες το διαδίκτυο με την τούμπα του γιου της Μάργκαρετ με κανό στη Σκιάθο. Αποδεικνύεται ότι δεν πέφτει μόνον από σταματημένο ποδήλατο. Έχει στο ρεπερτόριό του ποικιλία πτώσεων.

Στα ύψη η δημοτικότητα της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία. H Λέγκα διεκδικεί πρωτιά στις ευρωεκλογές, κερδίζοντας 15 μονάδες -κοντά στο διπλάσιο, δηλαδή- από τις βουλευτικές εκλογές.

Πώς το αντιμετωπίζει αυτό ο εδώ "προοδευτικός" πολιτικός κόσμος και Τύπος; Ο Ματέο Σαλβίνι είναι ακροδεξιός! Και λοιπόν; Ο πολίτης θα κοιτάξει τις ταμπέλες ή αυτόν που τον υπηρετεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι ακροδεξιός, ποιο θετικό έχει κάνει για τον λαό;

Καθοριστικός παράγοντας για το Σκοπιανό, ήταν η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", από την Ουάσιγκτον, στις 4 Νοεμβρίου 2004. Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης επί τιμή, έγραψε ότι στόχος της αναγνώρισης ήταν η άμβλυνση των διεθνοτικών διαφορών στα Σκόπια και η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας της Αχρίδας μέσω του δημοψηφίσματος.

Και… « Δημιουργώντας, ταυτόχρονα, την αίσθηση, την πεποίθηση μάλλον, στους Σλαβομακεδόνες πολιτικούς ότι μπορούν να αγνοήσουν την Ελλάδα, αφού έχουν την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ». Κι αυτό έκαναν, με τον Κοτζιά απλώς να κομπορρημονεί.

Είπε ο Ζάεφ από την σκοπιανή Δοϊράνη: «Σ’ αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας». Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτό συνέβη στη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Τόσο απλά, παρέδωσαν την ελληνική κληρονομιά στους Σλάβους των Σκοπίων.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]