Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πηγαίνουν στα Σκόπια για να στηρίξουν τον Ζάεφ


Ισχυρό μήνυμα στήριξης του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ στέλνουν οι επισκέψεις αυτή την εβδομάδα στα Σκόπια του Γενς Στόλτενμπεργκ, της Άνγκελα Μέρκελ και του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πρώτος καταφθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, την υπουργό Άμυνας της χώρας κι άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, σφοδρό πολέμιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ θα ακολουθήσει το Σάββατο στην πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η άφιξή της στις 8 Σεπτεμβρίου συμπίπτει με την εορτή ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ. Η Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει μήνυμα στον λαό της γειτονικής χώρας. Η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί για το Βερολίνο ζήτημα προτεραιότητας και πρόκριμα για την υπό όρους προσέγγιση της ΠΓΔΜ με την ΕΕ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Άλλωστε η λεγόμενη «Διαδικασία του Βερολίνου» με στόχο να μείνει ανοιχτή η προοπτική διεύρυνσης της ΕΕ προς την Νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελεί πρωτοβουλία της ίδιας της Μέρκελ.


«Οι περισσότεροι πολίτες σίγουρα θα καταλάβουν τη σημασία αυτών των επισκέψεων. Είναι μια ισχυρή στήριξη στην πορεία της κυβέρνησης, αλλά και όλων των “Μακεδόνων” πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει στις 30 Σεπτεμβρίου να επιβεβαιώσουν τις φιλοδοξίες της χώρας μας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ντένκο Μαλέσκι.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ δεν κρύβει τη χαρά του: «Η άφιξη τριών ηγετών της διεθνούς σκηνής αυτή την εβδομάδα στη “Μακεδονία” είναι ένα θετικό μήνυμα και δείχνει την αναγνώριση και την υποστήριξη προς τη χώρα μας», τόνισε σε συνάντηση με ψηφοφόρους. «Μας τείνουν χείρα φιλίας για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν 300 ψυχωμένοι Έλληνες "κράτησαν πίσω" την πιο ισχυρή αυτοκρατορία της εποχής με μιλιούνια πάνοπλους μισθοφόρους απέναντί τους, τότε 500.000 (αν και είναι πολύ περισσότεροι!) ψυχωμένοι Έλληνες μπορούν να "απωθήσουν" τους καραγκιόζηδες της ΝΤΠ -Μέρκελ και δε συμμαζεύεται! Και να ακυρώσουν όλα τα σχέδια τους για οριστική κατοχή της Ελλάδος, μέρος των οποίων είναι και το Σκοπιανό.
    ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟ, (έως τα όρια ζωής με θάνατο), ΌΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΤΌΧΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]