Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν για Μπράνσον: Η Τουρκία δεν θα ικανοποιήσει παράνομες απαιτήσεις


Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει "παράνομες απαιτήσεις" όσον αφορά την υπόθεση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Η υπόθεση του Μπράνσον, ο οποίος δικάζεται στην Τουρκία για "τρομοκρατία" και "κατασκοπεία", έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εντεινόμενης κρίσης στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, η οποία συνέβαλε στην ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας φέτος.

Ο Ερντογάν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η Τουρκία τηρεί το κράτος του δικαίου και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα επιτύχει πρόοδο διατυπώνοντας απειλές, κατά την ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ.

"Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα οδηγούσε σε σφαγή"

Μια ενδεχόμενη επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, θα οδηγούσε σε "μεγάλη σφαγή", έκρινε εξάλλου ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής στην Τουρκία μετά την επίσημη επίσκεψή του στο Κιργιστάν, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ο οδικός χάρτης για την περιοχή Μάνμπιτζ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην Άγκυρα και τις ΗΠΑ δεν ακολουθείται όπως προβλεπόταν, συμπλήρωσε η Χουριέτ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]