Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Newsweek: Να στραφεί ο Τουρκικός λαός κατά του Ερντογάν


Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας έχει προκαλέσει άρθρο γνώμης στο Newsweek, που καλεί τους Τούρκους να στραφούν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε άρθρο γνώμης τους στο περιοδικό Newsweek, που τιτλοφορείται «Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο», οι Jonathan Wachtel και Albert Wachtel, γράφουν με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Τούρκου προέδρου και των τακτικών που έχει ακολουθήσει σε διάφορα θέματα, όπως οι Κούρδοι, η Συρία, την απόπειρα πραξικοπήματος, τη φυλάκιση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον κ.α.

Προτρέπουν, δε, τους Τούρκους πολίτες στο εξωτερικό «να ενωθούν σε μια εκστρατεία για να στρέψουν τον Τουρκικό λαό κατά του Ερντογάν», συμπληρώνοντας πως «ο ελεύθερος κόσμος δεν πρέπει να εξευμενίζει την τυραννία».

«Η Αμερική, ως το ισχυρότερο έθνος του πλανήτη, μπορεί να προσφέρει κρίσιμη βοήθεια. Οι ΗΠΑ πρέπει να ενωθούν με τις 29 χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η αποδοχή της ψευδούς άρνησης της Άγκυρας ενθαρρύνει μια σχετική επίθεση στους Κούρδους.

Τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας θα αποδειχθούν χρήσιμα για τον περιορισμό το Ερντογάν. Ωστόσο, αν οι πολιτικές διώξεις και επιθέσεις κατά των Κούρδων ενταθούν, η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να δανείζει στην Τουρκία και θα επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε αξιωματούχους-κλειδιά, περιλαμβανομένου του ιδίου και της οικογένειάς του.


Όσο συντομότερα δράσει ο ελεύθερος κόσμος κατά του Ερντογάν, τόσο πιο ασφαλής θα είναι ο κόσμος μας. Η Τουρκία πρέπει να μεταμορφωθεί», καταλήγει το άρθρο των Jonathan Wachtel και Albert Wachtel.

Αντιδρώντας, ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραίμ Καλίν, χαρακτήρισε το άρθρο «ένα από τα χειρότερα άρθρα για την Τουρκία», λέγοντας πως ουσιαστικά προτρέπει σε άλλη μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Ένα από τα χειρότερα άρθρα για την Τουρκία από το Newsweek. Η προπαγάνδα του PKK και των Γκουλενιστών/FETO παρουσιάζονται ως γεγονότα και η ιδεολογική παράνοια ως ανάλυση. Τώρα που έληξαν οι εκλογές της 24ης Ιουνίου, καλεί το Newsweek σε μια ακόμα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία;», γράφει ο Καλίν σε ανάρτησή του στο Twitter.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]