Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πιό σκληρό μάθημα για την κυβέρνηση


H παρούσα διακυβέρνηση αθροίζει συνεχώς αρνητικά γεγονότα στην πλάτη της. Το Σκοπιανό, οι φωτιές, η ανασφάλεια και πάει λέγοντας...

Ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που - θα πρέπει να – έλαβε η κυβέρνηση από την τραγωδία της ανατολικής Αττικής είναι ότι δεν μπορούν τα πάντα να κρίνονται με όρους επικοινωνίας.

Ότι δεν μπορεί η διαχείριση μιας κρίσης, και μάλιστα μιας τόσο μεγάλης κρίσης, να γίνεται με βασικό κριτήριο το «πώς θα περάσει στην κοινή γνώμη» το θέμα. Ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που μετράει είναι η ουσία, η αλήθεια και όχι το φαίνεσθαι. Κι ότι αν επιχειρήσει κανείς να «παίξει» με το θέμα, τότε το μόνο που καταφέρνει είναι να πολλαπλασιάσει τις αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος του.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλω να πιστεύω ότι δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε το βράδυ της προπερασμένης Δευτέρας, όταν συμμετείχε σε εκείνη την αλήστου μνήμης live σύσκεψη με τους «αρμοδίους» για τη διαχείριση της φονικότατης φωτιάς. Κι ότι αν το ήξερε θα αρνούνταν να συμμετάσχει σε αυτή την παράσταση. Και δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι γνώριζε και συμμετείχε, γιατί σε αυτή την περίπτωση, απλώς, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για όλους μας. Δεν μπορεί να ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί ή να υποψιάζονταν έστω και να ρωτούσε τα διάφορα άσχετα πράγματα που ρωτούσε.


Αυτή η κυβέρνηση, σχεδόν από την πρώτη της μέρα, έπαιξε πολύ με την επικοινωνία. «Πούλησε» το αριστερό της προφίλ όσο μπορούσε και καλά έκανε, πλάσαρε τις ήττες της σε επίπεδο διαπραγματεύσεων ως νίκες και μαγκιά της αφού της πέρασε και αντέγραψε τις τακτικές των προκατόχων της με τον πιο πειστικό τρόπο, υποστηρίζοντας προς τα έξω ότι κάνει «επανάσταση». Από τη στιγμή που η χώρα δεν κατέρρευσε, όπως απειλήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και οι δημοσκοπικές μετρήσεις έδιναν στον πρωθυπουργό ένα ποσοστό γύρω στο 20%, «μαγκιά του», θα μπορούσε να πει κανείς.

Όμως, το λάθος που έκανε να επιχειρήσει να... πουλήσει επικοινωνία και πάνω από τις στάχτες, ήταν μοιραίο. Και θα το αντιληφθεί σύντομα. Αυτό που συμβαίνει με την παρούσα διακυβέρνηση είναι ότι αθροίζει συνεχώς αρνητικά γεγονότα στην πλάτη της. Το Σκοπιανό, οι φωτιές, η ανασφάλεια και πάει λέγοντας.

Και μπορεί στο Μαξίμου να υποστηρίζουν – κι εν μέρει να έχουν δίκιο – ότι «κι αυτό θα περάσει», όμως αγνοούν ότι δυσαρεστούν, προβληματίζουν κι ανησυχούν ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, για διαφορετικούς λόγους. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Ο Τειρεσίας
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]