Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πραξικόπημα" των τουρκόψυχων σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη


Ο τοποτηρητής Μουφτής έδωσε τα πρωτεία στον ψευτομουφτή
Σοβαρότατος ο λόγος για ανάκληση του διορισμού του... 
Οι τραγικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που φέρνουν αρνητικές εξελίξεις στη Θράκη 
Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και οι "αρμόδιοι";
Η κυβέρνηση γιορτάζει στην Ιθάκη και σωπαίνει για τη Θράκη

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η δημόσια συζήτηση για την αντικατάσταση των μουφτήδων και άρχισαν τα όργανα. Σήμερα το πρωί στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, στην μεγαλύτερη προσευχή που γίνεται στο Κουρμπάν Μπαιράμι πρωτοστάτησε ο ψευδομουφτής Ιμπράημ Σερίφ έχοντας δίπλα του (με το μαύρο κουστούμι) τον υποπρόξενο Ιμπραήμ Σακλί.

Σε αυτήν την προσευχή λοιπόν παρέστη ως μουεζίνης (κάτι σαν ψάλτης) και ο διορισμένος από την προηγούμενη Παρασκευή ως τοποτηρητής της μουφτείας Κομοτηνής κ. Τζιχάτ!
Δηλαδή ο νόμιμος τοποτηρητής παρέστη στην προσευχή ως βοηθός του ψευδομουφτή!

Την ίδια στιγμή στην Θεσσαλονίκη το Γενί τζαμί που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε ως τέμενος αυτή τη μέρα με φροντίδα των επίσημων μουφτειών (δηλαδή με δικό τους ιμάμη), το πήραν οι προξενικοί.
Ως ιμάμης ήρθε ο Α. Κουρού, γνωστός από την κόντρα του με την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Μέγα Δέρειο, ενώ παρέστησαν κι άλλοι γνωστοί τουρκόφρονες, όπως ο πρόεδρος της απαγορευμένης ΤΝΚ Νετζάτ, ο εκπρόσωπος του τουρκοκόμματος DEB κ.α.

Από τους στενούς συνεργάτες του ψευδομουφτή Σερίφ είχε και φιλοδοξίες για ψευδομουφτής Έβρου, αλλα αυτές δεν ευοδώθηκαν. Πριν από κάποιο διάστημα εκδιώχθηκε από το χωριό Μεγάλο Δέρειο όπου υπηρετούσε επειδή δεν τον ήθελαν εκεί οι κάτοικοι. Τώρα λοιπόν παρέχει τις υπηρεσίες του στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον προξενόφρονα σύλλογο που έχεi στηθεί εκεί. Αυτός λοιπόν ήταν ο θρησκευτικός λειτουργός σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη.
Ποιός τον πληρώνει για τις υπηρεσίες του αυτές αγνοούμε, αλλά παραμένουμε καχύποπτοι…


Πέραν του Kουρού όπως βλέπουμε στην φωτογραφία παρόντες ήταν οι και οι Νετζάτ Αχμέτ-πρόεδρος της τουρκόψυχης GTGB, ο Μεχμετ Σερίφ-προεδρος του συλλόγου Χίλια που φέτος χάρη στην αντίσταση των Αλεβιτών αναγκάστηκαν να κάνουν το πανηγυράκι τους στο …γήπεδο του Κέχρου.
Επίσης διακρίνουμε τον κ. Απτί Πενζάλ-εκπρόσωπο του DEB από το Μεγάλο Δέρειο
Να ελπίσουμε πως ήταν η τελευταία φορά που παραχωρήθηκε τζαμί της Θρσσαλονίκης σε ιμάμη μη αναγνωρισμένο από τις νόμιιμες μουφτείες. Αλλιώς ας αρίσει η ελληνική πολιτεία να καλεί απευθείας και τον ψευδομουφτή να κάνει την πορσευχή. Διότι αν συνεχίσουμε έτσι αυτό θα γίνει.

Κι αυτά τα απίθανα είναι μόνο τα προεόρτια. Η προδοτική κίνηση της Κυβέρνησης, η αθλιότητα αυτή με την εξωπέταξη των μουφτήδων, θα έχει άμεσα και τραγικά αποτελέσματα σε όλη την τοπική κοινωνία.
Στην μουσουλμανική κοινωνία που παραμένει μετριοπαθής δίνεται το σήμα ότι όποιος είναι νομιμόφρων είναι και αναλώσιμος για το κράτος, ενώ οι προξενικοί είναι θέμα χρόνου να κερδίσουν όσα διεκδικούν.

Στην δε πλειονοτική κοινωνία η ανεπάρκεια του όποιου τοποτηρητή θα απαξιώσει τον θεσμό της μουφτείας και όταν ένας άλλος Καλπαδάκης – Γαβρόγλου – Δενξερωγώ παραδώσει και τα κλειδιά της Θράκης στην Τουρκία δεν θα υπάρχει κανείς για να τον φτύσει.

Αν αυτό δεν είναι ντε φάκτο αναγνώριση τότε τι είναι;
Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τζιχάτ το έκανε λόγω τουρκοφρονήματος ή όχι και λίγο μας ενδιαφέρει.
Το αποτέλεσμα μετράει.

Και για το αποτέλεσμα αυτό φέρουν βαριά ευθύνη οι κύριοι Καλαντζής, Γαβρόγλου, Τσίπρας και Καμμένος.
Όπως και οι Θρακιώτες συνεργάτες τους βεβαίως…
Μάλιστα ο Τζιχάτ το έκανε αυτό πριν ακόμη αναλάβει επίσημα!

Σε μια κανονική κυβέρνηση, αυτό και μόνο θα ήταν επαρκές για την ανάκληση του διορισμού του. Χρόνος υπάρχει, βούληση ανάκλησης υπάρχει;

Περιμένουμε τις αντιδράσεις αυτών στήριξαν αυτή την ντροπιαστική διαδικασία της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των απερχόμενων μουφτήδων…


Πληροφορίες από Τουρκικά Νέα

ΥΓ: Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν γνώριζαν για την συγκεκριμένη μεθόδευση του ορισμένου Τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής; Αν δεν γνώριζαν δεν πρέπει να απομακρυνθούν ως ακατάλληλοι; Ή γνώριζαν, μετέφεραν αρμοδίως την πληροφορία και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι απλά αδιαφόρησαν ή φοβήθηκαν μην χαλάσουν τις καλές σχέσεις με τον Ερντογάν;

Διαβάστε επίσης: «Προβληματικοί» οι τοποτηρητές των Μουφτειών Ξάνθης - Ροδόπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μουφτής και ιμάμης σε τζαμί είναι αυτός που ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΤΖΕΜΆΑ (δηλ. το εκκλησίασμα) και σε όποιον αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ισχύει για τον ιμάμη. Ο Μουφτής είναι άλλο πρόσωπο, το οποίο ορίζεται από την Πολιτεία. Μην το κουράζουμε. Η Πολιτεία έχει νόμους και όποιος τους παραβιάζει βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]