Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παραμΙΘΑΚΗ του Αλέξη και ο ευτελισμός της Δημοκρατίας


Διάγγελμα μίσους!

Κρίμα που οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φυλλορροήσει και αυτό το διάγγελμα μίσους του ολίγιστου Τσίπρα, από την Ιθάκη, δεν θα μπορεί να φλογίζει τις καρδιές των μελών τους, ενάντια στους εχθρούς τους. Τους παραγωγικούς πολίτες της μεσαίας αστικής τάξης τους οποίους τα ιδεοληπτικά ρεμάλια που πυκνώνουν τις εναπομείνασες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν και κατάφεραν είτε να τους φτωχοποιήσουν, λαφυραγωγώντας περιουσίες και εισοδήματα, ή να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση εφόσον η ηλικία τους το επέτρεπε.

Σε μια συγκυρία κατά την οποία όλα, κατάσταση οικονομίας, υποβολιμιαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, επιδρομή συμφερόντων στην περιοχή, μεταναστευτικό, δολοφονικό κοινωνικό κράτος (Μάντρα, Μάτι, Νοσοκομεία, Αστυνόμευση) κ.ο.κ συνηγορούν στο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του Ελληνικού Λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν, ο ολίγιστος Τσίπρας αντιλαμβάνεται ως μέγιστο καθήκον του την προστασία της καρέκλας του, εξαπολύοντας οχετό συκοφαντιών εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και κομπορυμοσύνης για επιτεύγματα τα οποία, σαφώς, ευνοούν τα συμφέροντα των δανειστών ενώ βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση με διακριτή ημερομηνία τεσσαρακονταετίας και λεηλασίας της επί 100 έτη.

Η Δημοκρατία ευτελίστηκε, μας είπε, όταν ο τραπεζίτης Παπαδήμος έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Αλλά όχι βέβαια όταν ο ίδιος ο Τσίπρας πήρε δημοψηφισματική εντολή ΟΧΙ στα μέτρα λιτότητας και βάζοντας στο αμπάρι το 63% του Ελληνικού λαού, την έκανε ΝΑΙ. Όταν οι ΠΝΠ τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση πως κουρελιάζουν το Σύνταγμα έγιναν εργαλείο στα χέρια του για εφαρμοστικούς νόμους που στρέφονταν ευθέως κατά των συμφερόντων εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Και τόλμησε να μιλήσει για διαπλοκή των προηγούμενων όταν αυτός με το φιλαράκι του τον Νίκο τον Παππά έκανε όλη εκείνη την επίδειξη - προσπάθεια διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες, τις οποίες δεν άργησε να ακυρώσει το ΣτΕ.


Πρέπει τελικά αυτός ο λαϊκιστής πολιτικάντης να έχει πολλά απωθημένα, από το γεγονός ότι ποτέ του στον ελεύθερο ανταγωνισμό της αγοράς δεν κατάφερε να έχει ούτε καν ένσημα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει την υπεροχή του έναντι των προηγούμενων κυβερνητών με κατηγόριες εναντίον τους, όπως π.χ. ότι συμμετείχαν στο πείραμα Νεοφιλελευθερισμού το οποίο τους υπαγόρευαν οι δανειστές. Ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει κι εφαρμόσει μέχρι κεραίας την πλέον νεοφιλελεύθερη Συμφωνία η οποία εξαρτά την ίδια την ύπαρξη του λαού και της Πατρίδας του από τις αγορές!

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό το «πολυμήχανοι» Έλληνες το οποίο προσπαθεί ο αμοραλιστής πολιτικάντης να σφετεριστεί για να αποδείξει την ικανότητα του να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού μέσα στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες. Όμως, μετά την καταστροφική διακυβέρνησή του, η οποία φόρτωσε το Λαό του με πάνω από 100 έως 200 αχρείαστα δις, κατά Ρεγκλινγκ, το ξεπούλημα της Ιστορίας της χώρας του στο Μακεδονικό, την ηλίθια διαταραχή καλών σχέσεων αιώνων με τη Ρωσία, αυτό το «πολυμήχανος» μόνο σε μια παράμετρο του μπορεί να γίνει αποδεκτό. Στην ικανότητά του να παρουσιάζει το μαύρο - άσπρο, και να παράγει άφθονο σανό για τους τρόφιμους του δικού του πελατειακού κράτους που προσπαθεί να χτίσει...

Δημήτρης Ματσικούδης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Αυγούστου 2018 στις 1:12 π.μ.

    Απόλυτο λάθος του Τσίπρα η επιλογή του να εξαγγείλει το ανεκδιήγητο διάγγελμα του από τον τόπο που βοά και μοσχοβολά ΚΑΘΑΡΣΗ. Αστοιχείωτος καθώς είναι ταύτισε (ή μάλλον οι σύμβουλοι του, αστοιχείωτοι και αυτοί) ταύτισαν την Ιθάκη με αυτήν του Καβάφη που συμβολίζει την Ιθάκη ως "το τέλος του ταξιδιού"!

    Για τον Οδυσσέα όμως και την Οδύσσεια το τέλος είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ, όχι η Ιθάκη. Χωρίς αυτήν δεν θα ήταν αίσιον τέρμα η Ιθάκη, γιατί τον Οδυσσέα θα τον σκότωνε ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ή κάποιος άλλος εκ των μνηστήρων.

    Ή μήπως τελικά ο Τσίπρας διάλεξε την Ιθάκη γιατί θέλει να ξορκίσει την ΚΑΘΑΡΣΗ που επέφερε ο Οδυσσέας στη συμμορία των σφετεριστών της εξουσίας του. Σχηματίστε την εξίσωση ΟΔΥΣΣΕΑΣ=ΛΑΟΣ και θα έχετε το σημαντικότερο σημερινό (αλλά και διαχρονικό) μήνυμα της Θδύσσειας!

    Ήταν (τι τεράστιος δάσκαλος αυτός ο Όμηρος!) μια κατάσταση, ή ο Οδυσσέας ή οι σφετεριστές. Ακριβώς όπως στην Ελλάδα του σήμερα. Αν δεν αφανίσει ο λαός τους σφετεριστές της εξουσίας του, θα τον αφανίσουν αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει.

    Το θέμα είναι θα φανεί ο ελληνικός λαός αντάξιος του "παππού" του Οδυσσέα, να τεντώσει το τόξο της συλλογικής του δύναμης και να επιφέρει την ΚΑΘΑΡΣΗ στην Πατρίδα του, αφανίζοντας τους σφετεριστές της εξουσίας που ανήκει σε αυτόν; Και μόνον σε αυτόν!

    Αν αποφασίσει την ΚΑΘΑΡΣΗ ο λαός, καμιά "στημένη" Ιθάκη και κανένα διάγγελμα δε σώζει τον Τσίπρα!.. Και όλους τους Τσίπρες της προδοτικής πολιτικής μαφίας της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Κατερίνα, οι δημόσιοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ακόμα και οι προσκείμενοι στην ΔΑΚΕ θα ψηφίσουν τον συριζα γιατί ο Μητσοτάκης έχει έτοιμο το σχέδιο πώλησης της καθαριότητας και του πρασίνου στον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα με την προϋπόθεση όπως λέγεται, να απολυθούν για να προσληφθούν Πακιστανοί με μικρά μεροκάματα ( γιατί τους κρατούν εδώ αφού το Πακιστάν δεν είναι εμπόλεμη ζώνη;).Έχουν δίκιο και ανησυχούν κυρίως όσοι είναι πάνω από τα 40, που θα βρούν δουλειά μετά από 15-20 χρόνια εργασίας στον Δήμο;
      Η διαπλοκή έχει τα πλοκάμια της παντού, όμως απολύσεις μόνο ο Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει, χωρίς να εξετάσει αν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή με μέσον. Αν ήταν σωστός θα είχε ξεχωρίσει την θέση του και στο πρόγραμμα του (αν και όλοι το καταπατούν) θα αναφέρονταν οι πτυχιούχοι ότι έχουν προτεραιότητα.
      Όμως τα ίδια είναι όλοι και επειδή δεν θα κάνουν αυτοδυναμία θα τους δούμε να συγκυβερνούν παρέα.

      Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
      Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
      ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

      Έγινε σοφός ο Ελληνικός λαός;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]